Zo kun je zien of je zonnebrandcrème nog goed is

Geplaatst op: 23 mei 2018

Nu we de aankomende weken weer temperaturen boven de 20 graden hebben, is insmeren in de zon geen overbodige luxe. Je heb vast nog wel een tube van vorig jaar in de kast liggen, maar hoe weet je nou of jouw zonnebrandcrème nog goed is?

Zonnebrandcrème gaat ongeveer één jaar mee

Wist je dat er op de fles van je zonnebrandcrème gewoon een houdbaarheidsdatum zit? Wanneer je een fles koop in de winkel is deze over het algemeen ongeveer een jaar bruikbaar. Hierna word het afgeraden om de zonnebrandcrème nog te gebruiken, omdat de bescherming dan vaak achteruit gaat. Uit onderzoek blijkt alleen dat vaak na dit jaar de bescherming ook nog voldoende is zolang je de zonnebrand op kamertemperatuur in een droge ruimte bewaard.

Test je zonnebrandcrème

Eigenlijk is het super simpel om je zonnebrand te testen of deze nog goed is. Schud je fles eerst even en doe daarna een beetje zonnebrancrème op je hand. Ruikt het nog zoals toen je hem kocht dan is de kans groot dat het nog gewoon bruikbaar is. Ook kan je het vaak zien aan de structuur van de zonnebrandcrème. Wanneer deze verouderd kan die namelijk wat korrelig
of dun worden. Ook zal die waarschijnlijk wat gaan branden als je hem opsmeert. Twijfel je? Koop dan altijd een nieuwe, want een goed beschermde huid is altijd beter dan een verbranden huid.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners