Welke voordelen heeft de zonnebank

Geplaatst op: 1 september 2020

Bijna iedere keer horen we vooral veel over de nadelen van de zonnebank. Dat is best wel jammer, want er zijn immers tal van voordelen die zeker benoemd mogen worden. Wanneer mensen op de juiste manier gebruik maken van dit middel om een mooie gebruinde huid te krijgen werkt het ontzettend goed en is de zonnebank goed voor je. Zeker in de lange, koude en natte herfst en winter is de zonnebank de oplossing om er toch lekker zomers uit te zien.

De voordelen op een rijtje

Kortom, de voordelen verdienen het ook wel eens om besproken te worden. Deze zijn er namelijk meer dan genoeg. We gaan ze niet allemaal benoemen, maar hebben een aantal van de grootste voordelen uitgekozen.

Meer vitamine D binnenkrijgen

Wanneer je regelmatig onder de zonnebank ligt maakt het lichaam extra vitamine D aan. Met behulp van UV-B straling wordt dit proces in gang gezet. Meer vitamine D stimuleert je immuunsysteem, versterkt je botten en geeft je ook nog eens een gelukkiger gevoel. Wat wil je nog meer?

De huid wordt mooier

In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt, kan op de juiste manier gebruik maken van de zonnebank zorgen voor een mooiere huid. Wanneer er bepaalde onzuiverheden zijn zoals vlekken en puistjes helpt de zonnebank deze weg te werken. Hiervoor moet je uiteraard niet te vaak gaan. Doe je dit niet, maar ga je wel met een bepaalde regelmaat, dan zul je het positieve effect gaan merken.

De bloedsomloop wordt verbeterd

Doordat het warm is onder de zonnebank, krijgt je bloedsomloop een boost. Dit heeft als gevolg dat je spieren wat soepeler zullen worden. Zeker in de winter, wanneer je lichaam hier door de koude temperatuur extra hard voor moet werken, is dit een pluspunt. Zo helpt je de spieren als het ware een handje met behulp van de zonnebank.

Toch nog niet overtuigd van de voordelen van de zonnebank? Of simpelweg geen tijd, zin of budget om deze regelmatig te bezoeken? Overweeg dan self tanning. Hierbij hoef je je zelf alleen maar in te smeren, en klaar is kees.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners