De grootste fouten welke je maakt met je conditioner

Geplaatst op: 19 maart 2019

Er is weinig zo lekker als het wassen van je haar. Zeker een goed verzorgen Haarconditioner kan je mij voor wakker maken. Maar wist je ook dat je ook behoorlijk de fout in kan gaan met het gebruik van conditioners. Wij waarschuwen je liever van te voren

Houdt rekening met je haartype

Wanneer je een Haarconditioner gebruikt moet je altijd rekening houden met het je haar. Zo spelen textuur, dikte, kleur en droogheid een belangrijke rol. Kies bij slap en futloos haar voor een conditioner waarbij de termen “volume”, “fine-hair” of “lightweight” opstaan. Zo zijn er bij ieder haartype bepaalde eigenschappen welke hierop aansluiten

Hoofdhuid is een no-go

Conditioner is een slechte combinatie met je hoofdhuid. Conditioner is vooral bedoelt om de punten van je haar te verzorgen. Dit is tenslotte het haar wat het meeste beschadigd. Start daarom met het aanbrengen van de conditioner in de punten en werk omhoog. Stop ongeveer bij je oren.

Neem de tijd

Wanneer je een conditioner gebruikt, zal je er de tijd voor moeten nemen. Sta dus liever in de ochtend twee minuten eerder op, want dit is de tijd dat je conditioner nodig heeft om zijn werk te doen. Na twee minuten kan de conditioner uitspoelen.

Goed uitsmeren!

Logisch toch? Toch brengen wij vrouwen de conditioner even snel in waardoor er nog hele klodders door ons haar zitten. Neem de tijd om de conditioner goed te verdelen zodat je hele haar wordt verzorgd. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een houten kam.

Helemaal niet gebruiken?

Waarschijnlijk heb jij nog nooit de juiste conditioner gebruikt, want wij kunnen ons niet voorstellen dat jij de conditioner liever in de schappen laat staan. Je haar krijgt behoorlijk wat te voortduren en jij kan dit verzorgen door de juist conditioner. Ontneem je lokken dit goud niet en verdiep je vandaag nog in de juiste conditioner voor jouw haar.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners