Welke haarborstel past het best bij jou haar

Geplaatst op: 29 mei 2018

Je zou bijna denken dat een haarborstel gewoon een haarborstel is, maar helaas! De goede haarborstel kan wel degelijk een groot verschil maken voor je haar. Naast dat de juiste haarborstel een hoop tijd kan besparen, zorgt het ook voor een betere verzorging voor je haar en hoofdhuid.

Paddle borstel voor klitvrij en glad haar

De paddle borstel bestaat uit een zacht vierkant kussen en is vooral geschikt om je hoofdhuid met te masseren. Door het grote vierkante zachte kussen veren de haartjes van de borstel mee wanneer je jouw haar borstelt. Hierdoor beschadigd de hoofdhuid niet en stimuleert het de doorbloeding van de hoofdhuid. Deze borstel word vooral gebruikt om het har te ontklitten en glad te maken

Pneumatische Borstel voor iedereen

De Pneumatische Borstel is eigenlijk hetzelfde als de Flatborstel alleen is deze ook zeer geschikt voor mensen met kort haar. Doordat deze ovaal en wat kleiner van voormaat is kan deze gemakkelijk korter haar behandelen. Doordat deze een minder groot oppervlakte heeft als de Paddle borstel zal het haar wel minder zacht zijn bij mensen welke lang haar hebben.

Detangler borstel het best tegen klitten

Veel meiden welke last hebben van veel klitten, hebben deze in de kast liggen. De Detangler borstel is ideaal om klitten te behandelen en dat komt door de flexibele dunnen pennen van de borstel. Hierdoor gaan de pennen ook gemakkelijk door dik en klitterig haar.

Looper borstel voor extensions en pruiken

Niet iedereen is gezegend met een volle bos haar en extensions en pruiken zijn daar een goede aanvulling op. Ook deze hebben verzorging nodig en aangezien alle bovenstaande borstel te harde pennen hiervoor hebben, is er de Looper borstel. Deze borstel bestaat uit verschillende lussen welke meer meeveren wanneer er geborsteld word.

Ronde borstel voor krullen en volume in je haar

Wanneer je krullen en/of volume in je haar wilt creëren dan kan je dit het best doen met een föhn en ronde borstel. Hierbij het belangrijk om bij lang haar een grotere diameter te nemen dan wanneer je kort haar hebt. Als je namelijk met een te kleine diameter je lange haar wilt krullen dan kan dit zorgen voor klitten of zelfs knopen.

Kies de juiste pennen en/of haren voor je borstel

Naast het type borstel is het ook belangrijk om de juiste pennen/haren voor je borsten te kiezen. Veel vrouwen gewoon nylon pennen terwijl bijvoorbeeld bij kort en dun haar beter zwijnenhaar gebruikt kan worden. Deze heeft namelijk een betere flexibiliteit en dichtheid waardoor het je haar beter verzorgd tijdens het kammen. Maar voor vrouwen met dik en stug haar zijn nylon pennen weer beter, omdat deze hun haar beter ontklitten. Een combinatie van deze twee is ook mogelijk en is eigenlijk voor elk haartype aan te raden. Eigenlijk is de combinatie van dus wel een musthave voor iedere vrouw.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners