Gezicht verbrand? Wat kan je eraan doen?

Geplaatst op: 7 mei 2018

Wat hadden we toch heerlijk weer dit weekend! Sommige zullen dit prachtige weer hebben doorgemaakt op het terras terwijl andere misschien ervoor kozen om een podium te bezoeken met bevrijdingsdag. Waar het overdag nog allemaal prima lijkt te gaan resulteert het s’avonds voor de spiegel vaak in een vuurrood gezicht. Wat kan je aan een verbrand gezicht doen?

Oloë vera

Een verbrand gezicht schreeuwt om verkoeling en aftersun of een bodylotion zijn hier prima verkoelers voor. Maar wist je dat als hier Oloë vera inzit het extra verkoeld! Daarnaast hersteld de huid dan ook sneller

Water

Het klinkt gek, maar water drinken helpt je huid sneller te herstellen. Wanneer je huid verbrand schreeuwt het om vocht en daar is water drinken erg belangrijk bij. Alcohol kan je daarentegen beter vermijden.

Yogurt, komkommer of aardappelen

Verkoeling is erg belangrijk en daarnaast voelt het ook nog eens erg prettig. Yoghurt, komkommer en aardappelen zijn daar prima producten voor. Deze producten zorgen allemaal voor een betere hydratatie van de huid waardoor het je herstel bevorderd

Zonnebrandcreme

Voorkomen is beter als verhelpen en dat geldt zeker bij verbranden. Zog ervoor dat je dus altijd zonnebrandcreme bij de hand hebt en je goed insmeert. Zeker als je al verbrand bent en je naar buiten gaat is insmeren extra belangrijk.

Calendulan

Als je huid verbrand kan vettigheid ervoor zorgen dat je huid beter hersteld. Calendula is een natuurlijk product wat voor een beter herstel van de huid zorgt. Let wel op dat je het niet te dik aanbrengt zodat je huid nog wel kan ademen.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners