Zo voorkom je nachtmerries.

Geplaatst op: 29 september 2015

Ik heb regelmatig last van een periode waarin ik elke nacht last heb van een nachtmerrie. Dit klinkt niet zo heel erg, maar ik kan er soms een halve nacht wakker van liggen en onrustig slapen. Nachtmerries kunnen heel nuttig zijn als je bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt. Toch is een nachtmerrie meestal de oorzaak van stress en spanningen. Je hersenen zijn bezig met het verwerken van bepaalde gebeurtenissen in je leven. Toch wil je liever weer gewoon kunnen slapen, zonder die vervelende nachtmerries. Ik ben daarom op zoek gegaan naar de oplossing om nachtmerries te voorkomen.

Ga sporten voor het slapen.

Het is belangrijk om alle spanningen van je werk en je dagritme even helemaal van je af te schudden. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen ritme om lekker ontspannen te gaan slapen. Ikzelf wordt altijd helemaal ontspannen door naar de sportschool te gaan. Alle frustraties van de dag kan ik er even uitgooien door mijn eigen records te verbreken. Na het sporten neem ik even een douche en ga ik lekker slapen. De kans op een nachtmerrie is zo veel kleiner!

Ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan.

Heb je vanavond geen tijd om naar de sportschool te gaan? Geen probleem je kan ook een paar ontspanningsoefeningen uitvoeren voor het slapen gaan. Je kan hiervoor alvast op je bed gaan liggen. Zorg ervoor dat smartphones, televisies en tablets uit zijn. Ga op je rug liggen en sluit je ogen. Concentreer nu op je ademhaling. Adem nu een aantal seconden diep in via je neus. Voel je buik op en neer gaan. Hou nu je adem een paar seconden vast en laat je adem weer rustig los via je mond. Bij iedere uitademing voel je jouw lichaam ontspannen. Je kan het gevoel van ontspanning nog mooier maken door aan leuke dingen te denken. Denk bijvoorbeeld dat je aan een warm strand ligt terwijl je in en uit ademt.

Luister rustgevende muziek voor het slapen gaan.

Als je nog steeds last hebt van nachtmerries, dan kan je de ontspanningsoefeningen eventueel combineren met rustgevende muziek. Probeer te concentreren op de muziek terwijl je de ademhalingsoefeningen uitvoert. Je merkt al snel dat je lichaam rustiger wordt en je eindelijk af bent van die lastige nachtmerries.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners