Deze dingen kan je doen als het even allemaal teveel wordt

Geplaatst op: 1 juni 2018

We kennen allemaal het gevoel wel dat wanneer er nog één ding gebeurd je of je in huilen uitbarst of ontzettend kwaad word. Het maakt niet uit wat en wie het is, maar het is gewoon de laatste druppel welke je denkbeeldige emmer doet overstromen. Wij hebben wat tips voor je verzameld wat je kan doen wanneer het gewoon even teveel wordt.

Lege plekken in je agenda zijn niet erg

Nog even voor de vakantie op bezoek bij een vriendin of nog een etentje plannen met collega’s. Je pakt je agenda erbij en zoekt nog een gaatje tussen al je dagelijkse routines als werken, sporten en het huishouden. Het is puzzelen, maar met wat haasten past het nog mooi. Nou mooi dus niet! Zorg ervoor dat je voldoende ruimte in je agenda overhoud om even niets te doen. Je vriend(in), collega of familielid begrijpt je echt wel als het een keer niet kan.

Automatische mail

Misschien wel het meest relevant voor mensen welke tot hun oren in het werk zitten, maar het werkt echt. Stel een automatisch mail in dat je diegene bedankt voor de e-mail, maar je op dit moment erg druk bent en dat je z.s.m contact opneemt. Hierdoor laat je direct weten dat je de e-mail hebt ontvangen, maar op dit moment druk bent om er direct wat mee te doen. Slim is om vaste tijden in de dag te nemen waarop je de e-mails gaat beantwoorden. Hierdoor kan je de rest van je dag echt besteden aan je werkzaamheden welke je wou doen.

Doei social media

Zonder dat we het weten checken we dagelijks tientallen of misschien wel honderden keren onze social media. De druk van al die prachtige levens waar alles zo perfect lijkt helpen dan echt niet! Laat social media lekker los en verwijder het desnoods. Geloof ons je mist echt niets als je een dag, week of jaar niet kijkt.

Thee

Klinkt raar, maar het werk echt. Een fijn kopje koffie of thee en voor de rest niets. Geen televisie, geen mobiele telefoon of ander scherm. Gewoon even jij en je kopje thee en genieten van de rust om je heen.

Zet alles op een rij

Misschien is dit nou niet het meest geruststellend, maar zorgt wel voor overzicht en rust. Stel een to-do lijst op met dingen welke echt nog gedaan moet worden. Hier schrijf je dus op de rekeningen welke je moet betalen, afspraken welke nog gemaakt moeten worden, mensen welke je moet bellen, taken welke uitgevoerd moeten worden en je boodschappen welke je moet doen. Schrijf ze allemaal op en vergeet ze daarna direct. Nu heb je alles op een lijst staan en hoef je er niet continue mee bezig te zijn in je hoofd. Streep het af wanneer je het het gedaan en klaar is kees!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners