Wat gebeurd er als je één maand geen alcohol drinkt?

Geplaatst op: 2 mei 2018

Heerlijk lekker weer en voor je het weet zit je op het terras met een wijntje. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan wat de gevolgen kunnen zijn van dat wijntje. Of eigenlijk überhaupt alcohol op je lichaam/leven kan hebben? Dit gebeurd er als jij één maand geen alcohol drinkt!

1. Je valt waarschijnlijk af

Alcohol is wellicht een van de ergste dikmakers welke er bestaat! Wist je dit eigenlijk wel? Zo bevat het zelfs meer calorieën bevat als koolhydraten en suikers. Een simpele rekensom geeft aan dat een glas wijn meer calorieën bevat als een boterham met kaas. Je raadt dus wel dat je na een maand geen alcohol drinken waarschijnlijk wel wat afvalt.

2. Je slaapt beter

We kennen het allemaal wel ongerust wakker worden of nog erger niet in slaap komen. Alcohol speelt hier een belangrijke rol in, want de kwaliteit van je slaap word beïnvloed door de REM-slaap. Alcohol heeft hier een negatief effect op waardoor je niet goed uitrust.

3. Je immuunsysteem wordt beter

Geloof ons je bent echt vaak minder ziek! En voelt je daarboven ook energierijker

4. Je huid zal je dankbaar zijn

Alcohol is vochtafdrijvend en dat betekend ten eerste dat je ongelofelijk veel naar de wc moet, maar ook dat je huid een tekort aan vocht krijgt. Het resultaat een droge huid en een grotere kans op rimpels.

5. Je portemonnee lacht je toe

Eigenlijk vrij logisch, want alcohol is niet het goedkoopste wat er bestaat. Zeker als je aan de mix drankjes gaat kan dit behoorlijk in de kosten gaan oplopen. Een avondje stappen kost dan ook al gauw een paar tientjes. Wat je maandelijks toch al gauw €100 kan besparen. Ja dat is elk jaar een extra vakantie!

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen, want het is een stuk gezonder om niet te drinken. Denk bijvoorbeeld eens aan je lever. Na een maand geen alcohol zal deze gemiddelde 15% minder vet bevatten. Niet normaal toch?!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners