Bye bye muggenbulten! Tips tegen muggen bij je bed

Geplaatst op: 14 mei 2018

Alleen het geluid van muggen vind ik al verschrikkelijk, laat staan die jeukende muggenbulten welke je ervan krijgt. Terwijl de één nauwelijks last ervan heeft, heeft de andere iedere nacht ruzie met deze krengen.  Voor deze mensen kunnen de voorbereidingen op een mug vrije kamer niet vroeg genoeg beginnen. Daarom hier de tips om muggen te bestrijden in je slaapkamer en voor altijd vaarwel te zeggen tegen de muggenbulten.

Ventilator

Dit is de win-win situatie. Het lost je problemen tegen muggen op en je zorgt ervoor dat je (slaap)kamer een stuk koeler blijft. Door de sterke luchtstroom zullen de muggen minder snel geneigd zijn om jou op te zoeken. Daarbij drogen ze ook nog eens af door de lucht van een ventilator. Je zal wel de lawaai van zo een ventilator voor lief moeten nemen.

Mint

Het klinkt misschien een beetje gek, maar munt helpt echt tegen deze krengen. Je kan nu natuurlijk een hele munt plant in je kamer zetten, maar slimmer is om je armen en benen in te wrijven met een paar van de muntplaatjes. Andere tip is om pepermunt olie in een bakje te doen en op je slaapkamer te zetten. Dit zorgt voor een munt geur in je kamer, maar dan zit je zelf niet onder de munt. Scheelt weer extra vroeg opstaan om een douche te nemen.

Horren

Het klink zo simpel, maar wellicht is een hor voor je raam al voldoende om een groot gedeelte van de muggen buiten te houden. Natuurlijk kunnen muggen door heel je huis vliegen, maar een heel groot deel hou je toch mooi buiten op deze manier.

Stilstaan water

Voorkomen is beter dan genezen en daarom geven je graag deze tip mee! Muggen zijn gek op stilstaand water, omdat zij zich hierin voortplanten. Heb je in de buurt bijvoorbeeld een vijver, dakgoot waar water in blijft staan of ton waar water in zit zorg dan dat je dit probleem oplost. Zodra je dit probleem verhelpt zullen veel muggen al bij jouw huis uit de buurt blijven.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners