Stop met het hebben van teveel verwachtingen

Geplaatst op: 9 mei 2018

We kennen het allemaal wel! Verwacht op je verjaardag een kaartje/appje? Verwacht na een lange dag werken dat er gekookt is? Verwacht dat een appje binnen korte tijd wordt beantwoord? Verwacht dat je vanavond sex hebt? Verwacht dat je collega een koffie voor je haalt?

Eigenlijk zit ons hele leven vol verwachtingen. Heb je daar wel eens bij stilgestaan? En als je er nog verder over nadenkt, lopen deze verwachtingen vaak ook nog eens uit op teleurstellingen. Het vervolg zijn vaak irritaties, eindeloze discussies of zelfs nog erger relaties/vriendschappen die uit elkaar gaan. Eigenlijk maken verwachtingen je leven een stuk moeilijker dan het daadwerkelijk is. Tenslotte als jij die verwachtingen niet zou hebben dan zouden er ook geen problemen zijn?

Leuker leven zonder het hebben van verwachtingen

Vaak zijn je verwachtingen weerspiegeld aan de manier hoe jij tegen de wereld aankijkt. Dit kan beïnvloed worden door verschillende verzetten zoals bijvoorbeeld religie, normen & waarde en je gevoelens. Het moeilijke hieraan is dat dit bij ieder persoon anders is. Jouw verwachtingen zullen dus met geen enkele persoon op de wereld overeenkomen en daarmee gezegd zal ook niemand aan jouw verwachtingen voldoen. Het enigste wat verwachtingen je kunnen brengen is het hebben van valse hoop. Het is tijd om te stoppen met verwachtingen en met deze tips gaat dat je lukken!

Accepteer de situatie

Wellicht is dit direct de lastigste tip. Soms is het makkelijkste om de situatie gewoon te accepteren zoals het is. Je komt thuis van een dag hard werken en de vaatwasser is niet uitgepakt. Vervelend, maar geen reden om direct teleurgesteld of boos te zijn toch? Door simpel te vragen of diegene het wilt doen of jij het moet doen kan zoiets simpels als opgelost zijn.

Niemand kan je gedachten lezen

De meeste gemaakt fout is dat je denk dat mensen je weten wat jij wilt en daardoor kunnen voldoen aan je verwachtingen. Zeker met langere relaties vormt dit een groot probleem. Zorg ervoor dat je alleen de echt nodige verwachtingen met elkaar communiceert. En dat zijn er niet veel!

Verwacht alleen iets van jezelf

Het klinkt gek, maar jij bent de enigste welke grip hebt op je eigen verwachtingen. Zorg dan ook dat jij degene bent welke aan deze verwachtingen kan voldoen. Is dit niet het geval gooi deze verwachtingen dan overboord.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners