Waarom scrubben zo goed voor je huid is!

Geplaatst op: 14 oktober 2015

Scrubben is een must voor degene welke een goed verzorgde huid wilt. Persoonlijk is dat het niet alleen bij mij, want naast een verzorgde huid ben ik er ook gewoon gek op om mezelf terug te trekken in de badkamer en helemaal te verwennen met allerlei heerlijke beaty products.

Een goede scrub zorgt voor een goede verzoring van je huid. Naast het verwijderen van dode huidcellen zorgt scrubben er ook voor dat je nieuwe huidcellen zich sneller aanmaken doordat de doorbloeding verbeterd.

Waarom zou ik scrubben?

Bij jonge mensen vernieuwe de huidcellen zich elke 20 tot 28 dagen. Bij oudere mensen duurt dit al langer duren. In de meeste gevallen zal de huid zich in deze periode ‘verstikken’ doordat de huid extra cellen aanmaakt als reactie op de schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld UV stralingen en luchtvervuilding.

Een goede scrubbeurt zorgt er dan voor dat deze huidcellen zich sneller vernieuwe waardooor je huid weer heerlijk tot glans komt. Andere voordelen van een goede scrubbeurt zijn:

  • Goed tegen jeugdpuistjes
  • Bij het scheren krijg je een gladder resultaat
  • Scrubben geeft een ontspannen gevoel
  • Verzorgende cremes en douchegels worden beter opgenomen door de huid
  • Minder last van ingegroeide haartjes
  • Sneller bruin worden (natuurlijk wel op een gezonde manier!)

Hoe vaak kan je scrubben

Hoe vaak je mag scrubben ligt vooral aan het soort huid welke je hebt. Zo kunnen mensen met een wat vettere huid een stuk vaker scrubben als mensen met een droge huid. Heb jij een soepele en wat vettere huid dan kan je gerust twee keer per week scrubben. Heb jij een droge en gevoelige huid? Houdt het dan gewoon bij maximaal bij 2 keer scrubben in de maand! Let erop je bent aan het scrubben en niet aan het schrobben. Doordat je de huid scrubt zullen de oude huidcellen plaats maken voor de nieuwe. Als jij als een bouvakker teker gaat op deze tedere huidcellen dan zullen deze ook beschadigen.

Waarmee scrubben?

Let op dat je huid niet overal hetzelfde is. Zo is bijvoorbeeld de huid van je benen een stuk dikker als die van je gezicht. Op de huid van je benen en de rest van je lichaam kan je gerust een grove scrub gebruiken. Terwijl je gezicht echt met een wat fijnere scrub behandeld moeten worden.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners