Waarom hardlopen in de ochtend? Ontdek de voordelen!

Geplaatst op: 13 september 2015

Vind je het leuk om te hardlopen, maar heb je overdag of ’s avonds weinig tijd om dit te doen? Dan blijft waarschijnlijk alleen het weekend over. Dit zijn helaas maar twee dagen, dus weinig tijd om lekker te trainen heb je dan ook niet. Als je meer wilt, zal je dus toch echt je wekker moeten zetten.

Sporten in de ochtend kan best moeilijk zijn. Vooral in de winter, als het koud is en je nog lekker even in je bed wilt blijven liggen. Toch levert het je enorm veel voordelen op.

Je verbrandt meer calorieën

Wil je afvallen? Dan is het een aanrader om ’s ochtends te gaan joggen. Je zet je verbranding dan al vroeg aan het werk en zo verbrand je meer calorieën dan de rest van de dag. Eet wel iets voordat je gaat joggen. Je hebt namelijk wel wat energie nodig en je moet je stofwisseling op gang brengen. Je hoeft in de vroege ochtend echt geen twee boterhammen naar binnen te werken, maar zorg er wel voor dat je iets eet, zoals een cracker met een plakje kaas of een halve banaan. Als je klaar bent met hardlopen, kun je uitgebreid ontbijten. Kies dan voor een gezond ontbijt dat je lang verzadigt, zoals een yoghurt met muesli of havermout.

Je maakt je geest leeg

Zelf kies ik er altijd voor om ’s ochtends te gaan hardlopen. Hier word ik goed wakker van en het maakt mijn geest helemaal leeg. Zo kan ik alles even goed op een rijtje zetten en lekker fris aan mijn dag beginnen.

Je bent er de rest van de dag van af

Een van de grootste voordelen van sporten in de ochtend vind ik toch wel dat je er de rest van de dag van af bent. Je hebt die dag in ieder geval al gesport en je hoeft er geen afspraken voor te verzetten. Verder kun je na je werk gewoon iets leuks doen met vriendinnen of lekker thuis op de bank hangen zonder schuldgevoel dat je niks hebt gedaan.

‘s Ochtends is het nog lekker rustig buiten

Als je in de ochtend gaat hardlopen, zie je de natuur ontwaken. Het is dan lekker rustig buiten, je hoort de vogeltjes fluiten en ziet de zon opkomen. Verder hoef je niets steeds te stoppen voor fietsen, auto’s en stoplichten. Je kunt gewoon lekker doorlopen.

Meer energie

Door in de ochtend te joggen, heb je de rest van de dag lekker veel energie. Als ik ’s ochtends hardloop dan heb ik altijd het gevoel alsof ik mijn lichaam aanzet. Hierdoor heb ik de rest van de dag veel energie en kan ik er lekker tegenaan.

Iets vroeger opstaan

Iets vroeger opstaan, kan een flinke opgave zijn, vooral als je geen ochtendmens bent. Toch hoef je echt niet zoveel vroeger je bed uit te komen. Meestal zet ik mijn wekker drie kwartier eerder dan normaal. Door dit te doen, heb ik tijd genoeg om 6 of 7 kilometer te joggen.

Leg je sportkleding al klaar

Ben je van plan om een keer te gaan joggen in de ochtend? Leg dan je sportkleding de avond van tevoren al klaar. Je kunt deze dan gelijk aantrekken als je wakker bent en hoeft eerst niet alles bij elkaar te zoeken. Hiermee win je flink wat tijd.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners