De beste oefening aan huis voor strakke en ronde billen

Geplaatst op: 25 maart 2019

We dromen allemaal van strakke en ronde billen en zodra we wakker worden is er nog genoeg werk aan de winkel. Zeker voor strakke en ronde billen is er wel wat werk aan de winkel. Goed gevormde billen zijn namelijk alleen mogelijk met een beetje spiermassa. Droom jij dus van een sexy achterwerk dan is er werk aan de winkel! Gelukkig zijn dit de beste oefening om lekker thuis te doen

Donkey kicks

Voor de donkey kicks ja je op handen en knieën zitten. Hierbij is een matje wel aan te raden om de oefening goed uit te kunnen voeren. Zorg dat je schouders recht boven je handen staan. Vervolgens ga je met één (gebogen) been omhoog en kick je hem omhoog.

Een leuke variatie op deze oefening om hem staand te doen. Hierbij steun je met een hand tegen de muur en kick je je voet steeds naar achter. Waarbij het terugkomen van de voet de grond niet mag raken. Deze blijft dus in de lucht wanneer je hem weer omhoog brengt.

Squats

Je kent ze ongetwijfeld! En je ontkomt er niet aan als je mooie ronde billen wil. Plaats je voeten op schouderbreedte. Steek je billen vervolgens naar achter net alsof je op een stoel gaat zitten. Vervolgens zak je door je benen tot je knieën 90 graden staan en kom je weer langzaam omhoog. Je kan je handen recht vooruit strekken om balans te houden.

Je kan deze oefening zwaarder maken door een dumbell erbij te gebruiken. Of zodra je zakt door je benen en op het laagste punt komt dit een aantal seconden vast te houden voor je terug omhoog gaat.

Lunges

Gespierd billen gaan samen met gespierde benen. Lunges zijn de ideale oefening! Ga met beide benen naast elkaar staan met je handen in je heupen en een rechte rug. Zet een stap vooruit met een gebogen knie. stop zodra je onderste knie bijna de grond raakt en je bovenste been in een hoek van 90 graden staat. Hou deze positie even vast en plaats je voet vervolgens weer terug. Herhaal deze oefening.

Je kan deze oefening zwaarder maken door de tijd van vasthouden te vergroten.

Hipthrust!

Voor deze oefening is een maatje een echte aanrader. Ga op je matje liggen met gebogen knieën. Duw vervolgens je billen de lucht in en het liefst voorbij het punt dat je lichaam en hoofd in een schuine lijn vormen.

Trap lopen!

Je doet het waarschijnlijk elke dag, maar traplopen is misschien wel de beste oefening voor je billen. Om nou de hele dag thuis de trap op en neer te lopen is wat overdreven. Maar zoek buiten is naar een brede trap waar je ongestoord kan traplopen. Neem het liefst twee treden tegelijk en hou er een mooi tempo in. Je voelt vanzelf je benen/billen aanspannen.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners