Deze ongeschreven sportschool regels zou iedereen moeten weten

Geplaatst op: 10 maart 2019

De sportschool is voor de meeste onder ons geen onbekende plek. De meeste zullen er zelfs de nodige uurtjes per week verslijten, maar heb jij wel eens stilgestaan welke ongeschreven regels er allemaal gelden in de sportschool. Wij hebben ze in ieder geval voor je op een rijtje gezet.

Kletsen, kletsen en nog eens kletsen

Super gezellig, maar dat is natuurlijk niet waarom je naar de sportschool gaat. Tenminste daar is waar een groot deel van de sportschool niet voor komt. Een kleine update van de dag onder het hardlopen is natuurlijk prima, maar na de opwarmronde ga je ervoor. Ook voor andere sporters is er niets zo vervelend om onder het sporten andermans levensverhalen aan te horen.

Staren is een no-go!

Hoe aantrekkelijk (of juist niet) het uitzicht ook wel niet is. Staren is wellicht de grootste no-go in de sportschool. Wees nou eerlijk als je zelf bezig bent, zit je ook niet op pottenkijkers te wachten? Even een kort vriendelijk oogcontact is prima, maar daarna is de focus waar gewoon op je eigen oefeningen.

Beginner of expert? Iedereen is welkom

Of je nou beginner of expert bent, iedereen heeft zo zijn oordelen over elkaar. Onthoudt dat iedereen op de sportschool welkom is en iedereen zijn uiterste best doet. Respecteer elkaar en geef elkaar de ruimte om zich thuis te voelen.

Apparaten zijn er voor iedereen

Niets is zo vervelend als je eindelijk op de sportschool bent en iemand al een half uur bezig is op het apparaat welke jij net nodig hebt. Gebruik apparaten dus efficiënt en zorg ervoor dat je jouw oefeningen zo snel mogelijk afrond (natuurlijk wel goed).

Ruim alles netjes op

Tegenwoordig is er ongelofelijk veel te verkrijgen in de sportschool. Matjes, gewichten, medicijnballen, springtouwen en ga zo maar door. Niets zo vervelend als iemand ze niet goed teruglegt waardoor jij al minuten lang zit te zoeken. Ruim daarom na gebruik de spullen weer netjes op zodat iedereen het gemakkelijk terug kan vinden.

Verstoor niemands spiegelbeeld

Het lijkt alsof al die mensen voor de spiegel het doen omdat ze geen genoeg van zichzelf krijgen. Maar de echte reden dat ze voor de spiegel hun oefening doen is, omdat ze bekijken hoe ze de oefening doen. Tip! Ga dus nooit tussen iemand en de spiegel instaan!

Laat de tennis geluiden achterwegen

Natuurlijk ga je tot het gaatje en wil je alles uit je sportschoolsessie halen. Maar zorg ervoor dat niet iedereen hoeft mee te genieten. Puffen, steunen en kreunen kan je beter achterwegen houden.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners