Dit zijn de juiste type sportleggings voor jou workout

Geplaatst op: 23 mei 2018

Sportleggings zijn er in vele verschillende soorten kleuren, prints en maten. Maar wist je ook dat er verschillende soorten types waren? Zo kan je in de ene sportlegging prima spinnen terwijl je met de andere steeds naar voren glijd. Wij helpen je graag bij welke workout de juist sportleggings is.

Dansen

Dansen is één van de meeste bewegende workouts en daarom is het belangrijk om een goede sportlegging te nemen. Naast dat die niet mag afzakken, is het ook belangrijk dat hij voldoende compressie geeft. Dit komt doordat je bij het dansen veel springt en grote bewegingen maakt. Je spieren kunnen daardoor wel extra steun gebruiken. Daarbij moet de stof ook nog eens extra elastisch en goed vochtafvoerend zijn.

 

Hardlopen

Hardlopers kennen eigenlijk niet zonder goede hardloopbroek en je hebt ongetwijfeld al een sportlegging hiervoor aangeschaft. Het belangrijkste waar je op moet letten is dat de broek zit als een tweede huid voor je. Daarnaast moet de broek goede ondersteuning bieden en een stof welke reageert op veranderingen in de temperatuur.

Yoga

Yoga is een sport waarbij je veel oefeningen op de grond (mat) doet en veel verschillende posities aan moet nemen. Het belangrijkste waar je op moet letten is dat er geen knopen, ritsen of knellende band aan de broek zit. Deze kunnen namelijk tijdens je Yoga oefeningen alleen maar in de weg zetten. Daarbij moet je yogabroek goed op je heupen en taile aansluiten en het liefst bestaan uit een brede band. Je wilt je namelijk niet druk maken als je voorover bukt dat iemand alles ziet zitten.

Spinnen

Spinnen is anders als echt fietsen dus let erop dat je geen bibshort koopt. Bij spinning sta je namelijk veel meer als bij gewoon fietsen waardoor dit nogal kan gaan irriteren. Bij spinnen ga je veel vocht verliezen en daarom is het handig om een stof te kiezen welke goed vochtafvoerend is. Extra fijn is het om een wat kortere sportlegging te nemen bij het spinnen zodat je meer ventilatie hebt.

(Kick)Boksen

Kickboksen behoort tot één van de zwaarte workouts, zorg er daarom voor dat je een sportlegging met een minimale medium compressie neemt. Zorg daarnaast ervoor dat je een vrij lichte en vochtafvoerende stof kies. Draag je beenbeschermers bij het kickboksen dan raad ik je aan om een korte sportlegging te nemen. De lange sportlegging kan namelijk irriteren onder de beschermer.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners