Voorkom schurende benen tijdens het sporten

Geplaatst op: 30 januari 2017

Het is nog volop winter, maar heel langzaam gaan we alweer richting de wat zonnigere periodes (tenminste dat hoop ik). Een beetje strakker in ons lijf zal dan wel zo prettig zijn, want de wintermaand heeft wel weer zijn weerslag gehad op mijn lichaam. Even lekker de hardloopschoenen aan en heerlijk buiten hardlopen of ben jij meer van de sportschool?

Vaak zie ik meiden in een korte short sporten waarbij ze last krijgen van schurende benen. En nee dit komt niet alleen voor bij de wat forsere dames onder ons. Als je wat smallere heupen hebt, kan je met vrij smalle benen hier ook al last van krijgen. Eigenlijk heeft het vooral te maken met de stand van je benen. Lees hieronder verder

Schurende benen wanneer krijg je er last van?

Veel vrouwen krijgen er last van zodra ze gaan sporten en vooral bij het hardlopen. Dit komt doordat je benen tegen elkaar aan wrijven en dit heeft vrijwel niets te maken met hoe dik je benen zijn. Natuurlijk in sommige gevallen is dit de boosdoener, maar vaak hebben mensen er last van welke x-vormige benen hebben. Als het warmer word en de luchtvochtigheid toeneemt dan komen de problemen van schurende benen ook steeds meer voor.

Tips tegen schurende benen

Nou genoeg over wanneer je last hebt van schurende benen, wat kunnen we eraan doen! Ik ben even op onderzoek uit gegaan en heb de volgende tips voor jullie verzameld.

  • Strak en passende sportshorts: Het klinkt logisch, maar toch zie ik nog heel vaak dat dit verkeerd gaat. De sportshorts worden vaak te klein gekocht waardoor de huid niet voldoende word bedekt. Daarnaast werken strakke short beter dan losse sportshorts.
  • Talkpoeder en vaseline: Eerlijk ik ben er niet zo fijn van, maar alles is beter als schurende plekken. Talkpoeder zorgt ervoor dat je benen droog blijft en daardoor minder schuren. Ik vind het nadeel dat je het ziet zitten en dat als het wel vochtig word het gaat korrelen en dus meer gaat schuren. Vaseline trekt in je huid waardoor je blijft smeren, maar dit is opzich wel te doen als je maar even een potje bij de hand hebt.
  • Vevina: Hier ben ik een groter fan van! Deze crème is speciaal bedoelt voor schurende plekken en zorgt ervoor dat je huid vet blijft. Ook is de crème waterresistent wat ideaal is tijdens het sporten.
  • Let op naden: Heb je last van schurende plekken dan kan dit ook komen door de naden in je sportshort. Komen deze naden tegen je huid dan irriteert dit vrij snel.

Hopelijk hebben jullie er wat aan en mocht je zelf nog een tip hebben? Reageer dan gerust!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners