Vier redenen om nu te gaan freelancen

Geplaatst op: 3 november 2015

Denk je er al een langere tijd over om te gaan freelancen? Dan zeg ik; gewoon doen! Zelf ben ik al ruim vijf jaar aan het freelancen en ik zou echt niet meer anders willen. Zo kan ik alles zelf bepalen, ben ik niet gebonden aan vaste werktijden en kan ik lekker mijn creativiteit kwijt. Het leven als freelancer brengt dan ook heel veel voordelen met zich mee. Welke dat zijn lees je in deze blog.

Je bent eigen baas

Een van de grootste voordelen van freelancen is dat je eigen baas bent. Er staat niemand boven je die jou vertelt welke taken je moet uitvoeren. Je bent dus van niemand afhankelijk en kan zelf beslissen welke werkzaamheden je die dag uitvoert. Je mag ook helemaal zelf bepalen voor wie je werkt.

Alle winst is voor jou

Je verdient natuurlijk meer als je meer werkt. Als je winst maakt dan mag je dit zelf houden. Dit is niet zo als je voor een bedrijf werkt. Als je voor een baas werkt dan moet je vaak veel geld afstaan aan de baas. Zo gaat de winst naar je baas toe en krijg jij er haast niets van.

Meer vrijheid

Een ander zeer groot voordeel van freelancen is de vrijheid die je hebt. Als je voor een baas werkt dan ben je gebonden aan vaste tijden. Zo werk je meestal van maandag tot en met vrijdag van negen tot vijf. Dit ritme kan je al snel als een sleur ervaren. Met freelancer heb je hier totaal geen last van. Je kunt werken wanneer je wilt en waar je wilt. Zo kan je door de weeks twee dagen vrij nemen en in het weekend er lekker tegenaan gaan. Of pas om twaalf uur beginnen en tot ’s avonds laat doorwerken.

Je kunt je creativiteit kwijt

Als freelancer kun je je creativiteit veel meer kwijt. Je kunt namelijk je opdrachten en opdrachtgevers zelf kiezen. Dit is zeker het geval als je een goede, interessante portefeuille hebt opgebouwd. Wanneer je net begint als freelancer zal dit niet altijd kunnen. Er moet immers wel geld binnenkomen, maar als je langer bezig bent, kun je wat selectiever zijn in het kiezen van opdrachtgevers en het aannemen van opdrachten.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners