Studiekeuze stress? Met deze studies verdien je later het meeste geld

Geplaatst op: 5 maart 2019

Natuurlijk is het belangrijk om je studie/werk vooral leuk te vinden, maar wat als je dit ook nog eens kan combineren met een dikke portemonnee? Hou jij van tandheelkunde dan kan het wel eens heel plezierig gaan worden. RTL Z deed afgelopen jaar onderzoek naar de studies waarbij je later het meeste geld verdient. Super handig toch?!

Waarschijnlijk ben je op dit moment druk bezig met het kiezen van je opleiding en/of heb je wel een toelatingsexamen gedaan. Spannend natuurlijk, want je studie is wel degelijk een belangrijke stap. Sluit je aan bij de eindeloze rij werkzoekende die vrijetijdsmanagement hebben gestudeerd of kies jij voor een studie waar ook echt geld is te verdienen. Deze top 5 van studies waar je later het meest mee kan verdienen willen wij je in ieder geval niet onthouden. Hierbij maken we graag wel onderscheiding in universitaire- en HBO studies.

HBO’ers opgelet!

In het HBO zijn vooral te technische vakken erg goed betaald. De top 5 bestaat dan ook uit allemaal technische beroepen en dit zijn de startsalarissen van de top 5

  1. Voertuigentechniek – €2490 per maand
  2. Werktuigbouw / engineering – €2495 per maand
  3. Elektrotechniek – €2445 per maand
  4. Technische bedrijfskunde – €2445 per maand
  5. Informatica – €2410 per maand

WO’ers opgelet!

Uitgerust met een goed stel hersenen dan doe je er toch goed aan om eens goed te kijken wat je leuk vind en wat goed verdient, want de salarissen kunnen behoorlijk uiteenlopen. De top 5 bestaat in ieder geval uit verschillende vakgebieden dus voor ieder wat wils. Toch lijkt het erop dat als je iets met het gebit hebt je de jackpot hebt.

  1. Tandheelkunde – €5330 per maand
  2. International business – €3260 per maand
  3. Geneeskunde – €3140 per maand
  4. Informatiekunde – €2990 per maand
  5. Fiscaal en notarieel recht -€2970 per maand
© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners