Je eigen blog beginnen? Zo start je met bloggen

Geplaatst op: 13 mei 2018

Van alle mailtjes die wij binnen krijgen, is de vraag hoe je een eigen blog kan beginnen wellicht de meest gestelde. Natuurlijk wilt iedereen weten hoe je aan de inspiratie komt? Hoe we zulke mooie productoverzichten maken? En of wij de kost ermee kunnen verdienen? Wij helpen je graag een stapje verder en omarmen je in de wereld van het bloggen met deze tips!

Blog vanuit je hart

Dit is voor veel bloggers toch wel de reden waarom ze zijn gaan bloggen. Gewoon omdat ze het leuk vinden en alle andere redenen bijzaak zijn. Tenslotte moet je jezelf de vraag stellen of je iets kan volhouden als je het niet echt leuk vind. Natuurlijk zijn er uitzonderingen waarbij blogs zijn opgezet om geld te verdienen. Vaak worden deze alleen gerund door (grote) bedrijven.De blogs worden dan ook vaak geschreven door mensen waar hun hart wel bij het bloggen/schrijven ligt. Al met al doe het omdat je het leuk vind en kies een onderwerp waar jij je met hart en lust elke dag voor kan opladen

Bloggen en de benodigdheden

Als je een onderwerp hebt en een grote dosis doorzettingsvermogen dan kan je niet wachten om te starten. En logisch, want op dit moment lijkt geen rots meer in de weg te staan. Het belangrijkste wat je nu moet doen is een naam verzinnen. Je wilt namelijk uiteindelijk dat naam van je blog als domeinnaam. Dit lijkt erg gemakkelijk, maar je moet toch wel met wat dingen rekening houden.

  • Een naam welke makkelijk te onthouden is
  • Originele naam (veel is namelijk al bezet)
  • Het liefst een .nl (.com kan ook nog) domeinnaam

Als je een naam hebt verzonnen en deze nog vrij is kan je beginnen met je website. Het makkelijkste is om een hostingpakket te nemen waarbij je ook direct een domeinnaam aanschaft. Zo bied bijvoorbeeld Yourhosting een pakket waarbij je een domeinnaam en website kan starten voor €80.- per jaar.

Gewoon doen!

Echt ga gewoon starten! Dit is de enigste manier om erachter te komen of bloggen echt iets voor jou is. Heb jij het gevoel dat je de wereld (Ons land is ook voldoende) kan veroveren. Ga er dan voor en laat je door niemand afleiden. Je zal ongetwijfeld moeilijkheden tegenkomen, maar dat heeft iedereen gehad met haar of zijn blog. Het belangrijkste is dat je het niet uit blijft stellen, omdat je niet weet wat je moet doen. De enigste manier om dit op te lossen is om ervoor te gaan.

Verder nog tips voor het bloggen

Natuurlijk er zijn nog ongelofelijk veel tips welk ik je kan meegeven. Ik zal niet alles met je doornemen, want soms is het beste om gewoon je eigen pad te vormen. Maar er zijn een paar algemene zaken waar iedere blogger tegen aanloopt. Hieronder een lijstje met tips welke ik je vast wil meegeven

  • Foto’s plaatsen: Natuurlijk ga je foto’s plaatsen welke je zelf hebt genomen. Maar soms wil je ook foto’s plaatsen over een bepaald onderwerp of welke goed aansluiten bij je blog. Let dan goed op, want op alle foto’s zitten auteursrechten. Plaats jij een foto waar je geen rechten op hebt dan kan dit wel eens een hoop centjes kosten. Pixabay.com is een bijvoorbeeld goede website waar je gratis afbeeldingen kan vinden.
  • Verzorg je eigen content: Dit klinkt vrij logisch, maar je zal merken in de loop der tijd dat het soms lastig is om een onderwerp te bedenken voor je blogpost. Inspiratie opdoen bij anders blogs is prima (dat doet iedereen), maar kopiëren van de teksten is echt af te raden.
  • Goede apparatuur: Echt dit maak een groot verschil! Zelf beschik ik over een nieuwe Macbook pro en Canon EOS 750D. Beide is nodig voor een goed lopende blog. Natuurlijk kan je om te starten gewoon een computer gebruiken welke je al hebt. Maar het voordeel aan een Mac is dat deze erg goed zijn om foto’s te bewerken. Foto’s kan je in het begin ook prima nemen met je mobiel. Maar wil je echt de show stelen dan mag een goede camera zeker niet ontbreken.
© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners