Verkouden? Feiten en fabels op een rijtje.

Geplaatst op: 24 oktober 2015

Helaas ben ik ook deze week getroffen door een verkoudheid. Het zat er wel in iedereen om me heen is al een tijdje aan het snotteren. Een paar dagen terug was ik nog trots dat ik nog niet verkouden was. Helaas kan ik mezelf nu ook noteren bij de grote groep Nederlanders die op dit moment verkouden is. Alleen wat zijn nou precies de feiten en fabels als je verkouden bent.

Je kunt beter je neus snuiten, dan ophalen.

Dit is echt een fabel dus neem hier je voordeel mee. Door je neus op te halen komt het snot niet naar buiten, maar in je maag terecht. In je maag zitten veel cellen die direct het virus bestrijden. Je maagzuur zorgt ervoor dat de bacteriën het niet overleven en je sneller van je verkoudheid af bent! Ik was er zelf ook verbaasd over want wie loopt er nou niet met zakdoekjes rond tijdens een verkoudheid? Of wie heeft er nou niet eens gehoord van zijn ouders snuit je neus eens. Op het moment dat je jouw neus snuit, dan komt het virus verder in je holtes terecht en kan je een holteontsteking krijgen! Haal dus gerust nog een keer je neus op tijdens een verkoudheid.

Je mag niet sporten als je verkouden bent.

Oké ik geef toe ik heb op dit moment totaal geen motivatie om te sporten. Het zou mij dus heel goed uitkomen als dit een feit is. Helaas is het opnieuw een fabel dat je niet mag sporten. Tijdens het sporten zorg je voor een betere doorbloeding en gaan je holtes verder open. Het kan dus verlichtend werken door even te gaan sporten.

Gooi zakdoekjes meteen weg want ze zijn een bron van bacteriën.

Het is zo lekker makkelijk om zakdoekjes op de bank te laten liggen. Helaas is dit een feit en kan je het virus verder verspreiden door ze te laten liggen. Gebruik het zakdoekje niet opnieuw en gooi hem gewoon direct na gebruik in de prullenbak. Een verkoudheidsvirus kan namelijk nog weken overleven in het zakdoekje. Laat ze dus niet meer slingeren en gooi ze direct weg. Je voorkomt zo een ziekenboeg in huis!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners