Tips om je buikvet te verminderen.

Geplaatst op: 1 oktober 2015

Als ik naar mijn lichaam kijk, dan kan ik mezelf vooral irriteren om de hoeveelheid buikvet. Als het er eenmaal zit, dan is het heel lastig om het weg te werken. In de sportschool doe ik al diverse oefeningen om mijn buikvet weg te werken. Helaas is het wel een proces en moet je er de tijd voor nemen heb ik al gemerkt. Gelukkig heb ik wel een aantal tips meegekregen die ik de komende weken ga inzetten om mijn buikvet te verminderen. Wie weet kan jij deze tips ook wel gebruiken?

Verminder het aantal calorieën per dag.

Het is belangrijk dat je meer calorieën verbrand met sporten of je dagelijkse beweging, dan dat je binnen krijgt. Officieel mag je als vrouw maximaal 2.000 calorieën per dag. In de praktijk blijkt dat dit helaas niet helpt om af te vallen. Ik probeer het aantal calorieën richting de 1.000 a 1.200 te krijgen. Om geen last van honger te krijgen verdeel ik mijn maaltijden in 6 porties per dag.

Drink groene thee.

Wist je dat groene thee helpt om je stofwisseling op gang te krijgen? Doordat je stofwisseling versnelt ga je sneller calorieën verbranden. Uiteindelijk ga je dit natuurlijk merken in je vetpercentage en buikvet. Daarnaast verminder je het aantal afvalstoffen in je lichaam.

Probeer meer te bewegen.

Natuurlijk zijn we allemaal bezig met sporten, maar in principe hoef je helemaal niet te sporten. Het is natuurlijk wel handig als je extra calorieën wil verbranden. Maar als je iedere dag minimaal 30 minuten beweegt, dan kan dit al een verschil maken. Pak gewoon eens de fiets naar het werk of ga lopend naar het centrum in plaats van de auto.

Regel een schoonheidsslaapje.

Je spijsvertering heeft er flink onder te lijden als je te weinig slaap krijgt. Je vetverbranding zou hieronder kunnen lijden en uiteindelijk sla je extra vet op rondom je buik. Zorg er dus voor dat je voldoende slaapt en af en toe een schoonheidsslaapje organiseert.

Vitamine C

Wist je dat voldoende vitamine C ervoor kan zorgen dat je vetverbranding optimaliseert? Het kan geen kwaad om wat extra vitamines binnen te krijgen met groente en fruit. Eventueel kan je het extra stimuleren met voedingssupplementen.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners