Tennisracket belangrijk voor succes

Geplaatst op: 3 oktober 2017

Wanneer je tennis speelt, is het belangrijk met wat voor tennisracket je tennist. Dit kan namelijk van grote invloed zijn op je spel. In eerste instantie ligt het natuurlijk aan de speler hoe goed er getennist wordt, maar toch heeft het racket waarmee de speler speelt een grote invloed op het spel. Een tennisser kan een stuk beter gaan spelen wanneer deze dit met het juiste racket doet. De kwaliteit van het tennisracket kan bepalend zijn voor het succes van een speler. Dit is wat professionele tennissers altijd beweren.

Ook tennisleraren van recreatieve verenigingen geven aan dat zij snel verschil zien tussen spelers die wel of geen goede rackets gebruiken. Het is de bedoeling dat je tennist met een racket dat goed past bij jouw niveau en kwaliteiten. Er zijn veel verschillende soorten type rackets en welke bij jou past hangt af van wat voor soort spelen jij bent. Als jij heel sterk en groot bent zal je een ander racket gebruiken dan een heel klein en tenger iemand. Je moet rekening houden met het gewicht van je tennisracket, balans van je racket, bladgrootte en de lengte van je frame. Het gewicht van een tennisracket ligt gemiddeld rond de 300 gram. Als je een zwaarder racket hebt dan krijg je meer controle over de bal, maar zal je ook minder hard kunnen slaan. Als je een licht racket hebt kun je namelijk veel meer power en kracht in je swing brengen. Als je een klein blad hebt dan zal je ook meer balcontrole hebben. Maar hoe groter het blad, hoe meer power je kunt brengen in je slag. Het ligt er dus een beetje aan waar jij van houdt.

De lengte van een tennisracket is de framelengte. Een tennisracket heeft meestal een lengte van ongeveer 69 cm. Als je een langer racket hebt dan heeft het een longbody. Het nadeel van een longbody tennisracket is dat je wendbaarheid en je controle minder wordt. Een voordeel van een longbody tennisracket is dat je door de grotere reikwijdte meer power hebt. Vooral bij het serveren biedt dit een groot voordeel. Als je opzoek bent naar een oversized tennisracket dan kun je kijken naar het Amerikaanse merk Head. Head rackets zijn bekend vanwege hun goede kwaliteit en vanwege hun grote rackets. Het bedrijf heeft een groot team van topspelers over de hele wereld. Daarnaast heb je ook rackets die bijvoorbeeld zorgen voor meer topspin tijdens het spelen. Wanneer jij een speler bent die veel met topspin speelt, is een racket dat hier speciaal voor gemaakt is natuurlijk erg fijn. Wanneer je een tennisracket uitkiest is het dus erg belangrijk naar jezelf te kijken om te bepalen wat jij nodig heb

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners