Super handig! Met deze trucjes herken je of fruit rijp is

Geplaatst op: 28 mei 2018

In de zomer lijkt heel veel fruit toch net even wat lekker als in wintermaanden. Niets gaat er boven een heerlijke verse ananas, watermeloen of echte Hollandse aardbeien. Maar wist je dat als je fruit te lang laat liggen ze een gedeelte van hun voedingsstoffen verliezen? Maar hoe weet je nou wanneer je het kan eten? Hier zijn onze tips

Ananas

Persoonlijk één van mijn favorieten in de zomer! Als de ananas nog helder en fruitig ruikt en de bladeren nog groen zijn dan is de ananas op zijn best. Kan je gemakkelijk één van de binnenste bladeren eruit trekken dan weet je zeker dat je hem kan aansnijden.

Watermeloen

Ja bij de watermeloen heeft de ontwikkeling niet stil gestaan. Wist je dat er bijvoorbeeld een app bestaat om te testen of je de watermeloen kan eten? Met de Watermelon Picker App geef je een tikje op de watermeloen en hoort vervolgens of die rijp is! Handig toch? Je kan het ook gewoon zelf testen door op de watermeloen te kloppen. Klinkt hij hol dan is de watermeloen lekker rijp.

Aardbeien

Aardbeien eten we in overvloed, maar ook als ze nog niet helemaal rijp zijn. Vaak zijn ze dan wat steviger van textuur en een stuk zuurder. Zonde natuurlijk, want ze zijn op het lekkerst als ze heerlijk zacht en zoettig zijn. Ruiken de aardbeien nog niet zo zoet dan kan je ze beter laten staan. Ook kan je naar het kroontje kijken, wanneer deze rondom nog wittig is dan kan je beter nog wachten.

Banaan

Te groen en de volgende dag zijn ze alweer bruin. Eigenlijk is een banaan nooit precies zoals je wilt. Die groene en gele bananen zien er misschien wel super mooi uit, maar zijn zeker nog niet rijp! Zodra er bruine vlekjes op beginnen te komen dan weet je dat je ze kan eten! Je rijkt het overigens ook aan een banaan, want als hij rijp is geurt die een stuk meer.

Avocado

Niets is zo makkelijk om te testen of iets rijp is als een avocado. Trek het steeltje eruit en is het plekje waar het steeltje uitkomt groen dan kan je hem opeten.

Perzik

De perzik is echt zo een fruitsoort wat we eigenlijk te weinig eten. Want door een bak yoghurt of als toetje zijn ze echt heerlijk. De perzik kan je testen door zachtjes op de schil te drukken. Veert de perzik niet meer terug dan weet je dat die rijp is. Doe wel rustig aan, want perziken kunnen snel beurs worden en dan zijn ze echt minder lekker.

 

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners