Met deze tip is je avocado binnen 10 minuten rijp

Geplaatst op: 26 maart 2019

Ik hou van avocado! Maar een avocado moet wel rijp zijn en daar begint vaak het probleem. In de winkel kost een rijpe avocado al gauw het drievoudige van een onrijpe en daar snap ik helemaal niets van! Daarom deel ik graag deze tip waardoor jij altijd en overal kan beschikken over een betaalbare rijpe avocado!

Avocado inpakken!

Net zoals banaan, kaki’s en appels beschikt avocado over het stofje etheen. Wanneer deze vruchten rijpen laten ze dit vrij waardoor alles wat eromheen ligt ook sneller zal rijpen. Wanneer je nu je avocado inpakt dan zal er bij dit stofje geen verdere lucht komen. Als het ware vergast de avocado zich hiermee waardoor het rijpingsproces en stuk zal versnellen.

Warme omgeving doet wonderen

Het rijpingsproces kan je versnellen door je fruit in een warme omgeving te plaatsen. In de zomer rijpt bijvoorbeeld ook je fruit sneller dan in de winter. Wanneer je de avocado sneller wilt rijpen, kan je hem inpakken en in je oven verwarmen. Zet de oven op 90 graden en laat de avocado 10 minuten ingepakt garen. Je zal merken dat de avocado een stuk rijper is! Het enigste wat je nu moet doen is hem op kamertemperatuur laten komen en klaar is kees!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners