Stop met stressen in het weekend.

Geplaatst op: 15 november 2015

Helaas heeft iedereen er weleens last van. Je hebt een drukke werkweek achter de rug en in het weekend voel je hier nog steeds de gevolgen van. Terwijl je gezellig met je vriendje op de bank een film zit te kijken denk je ineens aan dat mailtje dat je nog moest sturen. Voor je het weet heb je de laptop alweer opgestart en ben je bezig met je werk. Ik betrap me er zelf regelmatig op dat ik druk bezig ben met mijn werk in het weekend. Terwijl wetenschappers juist zeggen dat stress soms nog gevaarlijker is dan een beetje buikvet. Het is belangrijk om in het weekend even je rust te pakken. Ik heb daarom een aantal tips verzameld die ik de komende weken ga gebruiken tijdens mijn weekend.

Bepaal aan het begin van je werkdag je prioriteiten.

Ik heb weleens het gevoel dat ik thuis nog niet voldaan ben van mijn werkdag. Ik heb het idee dat ik veel meer uit me dag kon halen. Dit gevoel moet je proberen te voorkomen door een haalbare to-do-list te maken. Schrijf drie grote taken op die je van jezelf af moet hebben. Als je de taken afgekregen hebt dan heb je direct een voldaan gevoel. De kleine taken kan je eventueel doorschuiven naar morgen.

Sluit je e-mail af op je mobiel.moncler jassen

Ik ben helaas zo’n workaholic dat ik mijn werkmail gekoppeld heb aan me iPhone. Het gevolg is dat ik het hele weekend ping hoor en ik weer met mijn mail aan de slag ga. Ik heb daarom besloten om me mail op vrijdagavond af te sluiten en niet meer stiekem te gaan checken. Het wordt een lastige afspraak, maar wie weet helpt het om stress in het weekend te voorkomen.

Maak je hoofd leeg met een notitieboek.

Ik ga absoluut dit weekend nog een notitieboek kopen. Met mijn werk ben ik dagelijks creatief bezig en ineens schieten er allemaal ideeën door mijn hoofd heen. Helaas begin ik die soms al in mijn hoofd half uit te werken. Voortaan ga ik deze ideeën kort opschrijven in een notitieboek. Ik kan zo voorkomen dat ik weer achter de computer duik om aan het werk te gaan. Nog een voordeel is dat ik ook meteen een to-do-list voor maandag kan maken. Ik krijg zo niet het gevoel dat ik vandaag nog iets voor maandag moet regelen. Een handige tip waar ik zeker weten de komende weken zelf gebruik van ga maken.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners