Stop met leven om te werken!

Geplaatst op: 22 september 2015

Veel mensen hebben het idee om te leven voor hun werk. Een drukke baan, volle werkweken, overuren en veel stress zijn aspecten welke hierbij horen. Geen tijd voor ontspanning of in de ergste gevallen niet eens tijd voor je familie, vrienden of zelfs gezin.

Een niet overbodige vraag welke gesteld mag worden is “Waarom werk ik?”. Natuurlijk zal hier “Het geld” in de meeste gevallen het antwoord zijn, maar heb jij je ook wel eens afgevraagd of je al dat geld wel echt nodig hebt om een echt gelukkig leven te leiden? Staar jij je niet blind op het geld en vergeet je niet het uiteindelijke doel om een zo gelukkig mogelijk leven?

Geniet van je sociale leven

Nu kan je echt genieten van je sociale leven! Spreek eens af met vrienden waar je al jarenlang te weinig tijd aan hebt besteed en geniet van elkaar. Niet alleen vrienden en familie schreeuwen om aandacht maar ook de partner waar jij al zolang mee samen bent. Doordat jij nu minder werkt kan je weer van ouds leuke dingen met elkaar doen zoals wandelen door het bos, samen op de bank een filmpie kijken of gezellig samen koken. Je zal merken dat geld lang niet zo gelukkig maakt als een goed sociaal leven.

Minder werken, meer genieten

Als je minder gaat werken en meer gaat genieten zal dit ook je werk ten goede komen. Het plezier in je eigen werk zal toenemen waardoor ook de kwaliteit beter zal zijn. Doordat jij minder werkt, stap je uit een vaste routine waardoor je bewust meer van het leven zal genieten.

Ze worden zo snel groot

Of het nou gaat om jouzelf of je vriend/man dat maakt niet uit! Hierbij draait het om de kleintjes welk jullie hebben rondlopen. Ze blijven niet eeuwig klein en er bewust van genieten zal je zeker goed doen. Maak er dus tijd voor vrij en minder werken hoort daarbij.

Tijd voor jezelf

Veel mensen zijn bang om dingen alleen te doen, maar eigenlijk is dit heel er goed. Oke in het begin zal het even wennen zijn, maar alleen zijn is echt niet eenzaam!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners