’s Avonds of ‘s ochtends douchen, wat is beter?

Geplaatst op: 20 oktober 2015

Wie houdt er nou niet van? Een heerlijk warme douche om of de dag mee te starten of de dag mee te eindigen. Maar wat is nou eigenlijk beter? Persoonlijk douche ik vaak na het sporten en dit kan in de ochtend of avond zijn. Zelf heb ik dus niet zo een voorkeur, maar uit onderzoek blijkt dat het toch wel degelijk uitmaakt.

Ben jij een echte ochtenddoucher?

Jij geeft de voorkeur aan een frisse en energierijke start van je dag! In de ochtend douche brengt vele voordelen met zich mee:

  • Hello World! Jij start je dag met een echte oppepper. De douchebeurt geeft je bloedcirculatie direct eeen oppepper waardoor je rustig een bakkie koffie kan overslaan.
  • Dag olie en Talg! Olie en talg stapelen zich in de loop van de nacht op en het is dus niet raar dat jij een vette huid hebt. Een warme douche is dan ideaal om je hiervan te ontdoen.
  • Wakker en Alert! Zeker met koud water (goedemorgen!) zorg je ervoor dat je echt goed wakker word. Ook kan het je de rest van de dag een stuk alerter bent.
  • Weg met die slaapkruin! Iedereen herkent het wel zo een plek waar je haar een vorm aanneemt welke maar niet weg wilt. De ochtenddouche is ideaal om deze tegen te gaan.

Ben jij een echte avonddoucher?

Jij geeft de voorkeur aan ontspanning, een schoon bed en vind vooral de ontspanning in het leven erg belangrijk. Een avonddoucher brengt zeker ook zijn voordelen mee:

  • Weg met die make-up! Je gezich reinigen voor het slapen gaan is een must. In de douche gaat dit een stuk makkelijker omdat je poriën door de stoom zich openen. Hierdoor zal het vuil zich een stuk makkelijker laten oplossen.
  • Sporten en douche! Niks is er zo lekker om na het sporten heerlijk te gaan douche. Niet alleen om op te frissen, maar ook om je spieren te ontspannen. Geniet van de heerlijke warme stralen en laat je verwennen na zo een intensief sportuur.
  • Droge huid! In tegenstelling tot hierboven heb jij last van een droge huid. Door die olien en talg welke jij opbouwt in de nacht zorg jij er juist voor dat je huid wat vetter is. Een douchebeurt voor jij in de ochtend zou echt killing zijn!
  • Schone lakens! Niks zo lekker om met een schoon lichaam je bed in te gaan. Hierdoor kunnen je lakens makkelijk een week langer mee

Het is dus niet het geval dat een van de twee momenten beter is om te douche, maar beide brengen zijn eigen voordelen mee. Pas jouw douchebeurt aan op de voordelen welke je ermee kan behalen. Tenslotte gaat het wel om de start en einde van je dag.

Wat is jullie ideale moment om te douche?

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners