5 Redenen om een tijdje in het buitenland te wonen

Geplaatst op: 12 oktober 2015

Ben je net klaar met je studie? Of zit je in between jobs? Waarom zou je het dan niet overwegen om een (tijdje) in het buitenland te gaan wonen? Zelf heb ik een tijdje in Spanje gewoond en ik kan je zeggen dat dit een goede keuze is geweest. Ik kwam mezelf toen echt tegen. Daarnaast leerde ik ook veel over een andere cultuur. Na dit avontuur kwam ik weer blij terug in Nederland. Aan mensen die even niet weten wat ze moeten doen, vertel ik het liefste dat een tijdje naar het buitenland gaan dé oplossing is.

In deze blog geef ik je – redenen waarom je eens een half jaar of langer naar het buitenland moet gaan.

1. Je leert meer over een andere cultuur

Ieder land kent zijn eigen cultuur. Het is erg bijzonder om een andere cultuur te leren kennen. In het begin moest ik hier trouwens best aan wennen. Zo was het hier minder vluchtig en snel. Toch was het mooi om mee te maken, want door in het buitenland te wonen, leer je een cultuur echt kennen en respecteren. Hierdoor ga je heel anders (positiever) tegen andere culturen aankijken.

2. Je maakt nieuwe vrienden en leert nieuwe mensen kennen

Als je een tijdje in het buitenland gaat wonen, dan moet je een nieuw bestaan opbouwen. Je begint dus helemaal opnieuw en zult nieuwe vrienden moeten maken. Zelf vond ik dit de eerste maanden best even moeilijk, maar ik zette toch door. Hierdoor heb ik echte vrienden gemaakt en leerde ik ook weer andere mensen kennen. Iets dat natuurlijk super is.

3. Je leert meer over jezelf

Als je een tijdje alleen in het buitenland woont, leer je jezelf echt kennen. Je moet alles zelf uitzoeken en hierdoor leer je goed om op eigen benen te staan. Je komt erachter dat je veel dingen ook zelf kunt regelen, zonder dat je hiervoor de hulp van anderen hoeft in te schakelen. Hier word je weer zekerder en sterker van.

4. Het is goed voor je CV

Bij de meeste bedrijven heb je een streepje voor als je ervaring hebt in het buitenland. Ze waarderen dit enorm. Het maakt niet uit wat je in het buitenland hebt gedaan, doordat je een periode bent weggeweest toon je dat je ondernemend bent.

5. Het is gewoon een onvergetelijke superervaring!

Een tijdje in het buitenland wonen is gewoon een onvergetelijke superervaring. Je zult nog vaak terugdenken aan de geweldige avonturen die je daar beleeft hebt. Deze herinneringen kan niemand meer van je afnemen.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners