Puisten op je rug en schouders? Dit is waarom ze niet weggaan!

Geplaatst op: 25 april 2018

Puistjes iedereen heeft ze gehad, maar hoe kom je er vanaf! Oke misschien is het niet zo vervelend als op je gezicht, maar ze kunnen wel vervelend zijn en soms ook pijnlijk. En met de zomerdagen voor de deur ben je ze toch liever arm als rijk. Wij vertellen je wat je eraan kan doen!

We weten allemaal dat puistjes ontstaan doordat je poriën verstopt raken en er een ontstekingen kunnen ontstaan. Dit worden ook wel de puistjes genoemd. Maar waarom toch altijd op je rug en schouders? Volgens Flair.be kan het komen doordat je jouw shampoo of conditioner niet goed uitspoelt nadat je hebt gedoucht. De olieresten welke hierin zitten mengen zich met zweet waardoor ze een ideaal klimaat vormen voor bacteriën waardoor jij weer last krijgt van puistjes.

Wat te doen tegen puistjes op je rug en schouders?

Fijn om te weten hoe ze ontstaan, maar wat kan je eraan doen! Natuurlijk gaan we je niet vertellen dat je moet stoppen met je haren wassen, want een bol vol klitten is ook niets. Wel kan je eraan denken om een shampoo te kopen wat salicylzuur bevat. Als je hier je rug nog mee wast zullen de olieresten afbreken en haal je een groot deel van het probleem weg.

Ook kan je ervoor kiezen om een pyjama te dragen met vocht afvoerende stof. Hierdoor zal je huid een stuk beter ademen en is de kans op ontstekingen een stuk kleiner. Wist je bijvoorbeeld ook dat je eigenlijk je pyjama twee a drie keer per week moet ontvangen?!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners