Niet lekker in je vel zitten door relatieproblemen

Geplaatst op: 18 maart 2022

Relatieproblemen reflecteren vaak door in je werk en in je dagelijks leven. Wanneer jij en je partner niet helemaal op één lijn zitten kan dit bovendien grote gevolgen hebben voor jouw mentale gezondheid. Je slaapt er misschien slecht door, of je eetlust verminderd. Dit is allemaal helemaal niet gek, maar betekent wel dat jij een soort stress-modus zit. Stress is slecht voor je lichaam, dus is het van belang dat jij en je partner jullie relatieproblemen oplossen door elkaar te vertrouwen.

Ga met elkaar in gesprek

Communicatie is the key. Het lijkt misschien een afgezaagde opmerking, maar het is in veel gevallen wel de waarheid. Wanneer jullie tegen problemen aanlopen komt dit vaak doordat er slecht gecommuniceerd wordt met elkaar. Wanneer bepaalde dingen jou bijvoorbeeld irriteren, werkt het niet om dit op te kroppen. Dit zal de irritatie alleen maar groter maken, totdat de bom een keer ontploft. Wat wél werkt is je irritatie aan je partner op een rustige manier kenbaar te maken. Val je partner niet aan, want dit werkt averechts, maar probeer uit te leggen waarom het jou irriteert en wat jullie er aan kunnen doen om deze irritatie weg te nemen. Vaak is het een simpele oplossing waardoor jullie elkaar niet meer in de weg zullen lopen. 

Pak een momentje voor jezelf

Wanneer je problemen hebt met je partner, zuigt dit vaak heel veel energie. Het is daarom belangrijk om op tijd je rust te pakken en te zorgen dat je even een momentje voor jezelf pakt. Ga bijvoorbeeld lekker even in bad, of zorg dat je een avondje met je vriendinnen inplant. Op deze manier kun je voor jezelf ook even rustig op een rijtje zetten wat er nu aan de hand is en hoe je dit wil oplossen.

Komen jullie er samen niet uit?

Komen jullie er nu echt niet uit samen, dan kan je altijd nog kiezen voor relatietherapie. Relatietherapie klinkt zwaarder dan het is. Veel mensen zullen dit ook nog steeds als taboe beschouwen, maar dat is eigenlijk nergens voor nodig. Relatietherapie blijkt voor veel mensen een goede oplossing voor hun relatieproblemen te zijn. Bovendien kom je hierdoor vaak ook heel veel over jezelf te weten, wat altijd nuttig is. Door in gesprek te gaan met een therapeut kunnen jullie problemen effectief opgelost worden en zul je daarna minder stress door je relatie ervaren.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners