Zó kun je een kater voorkomen na een avondje stappen

Geplaatst op: 10 september 2015

Net zoals bij zoveel mensen voel ik me het beste bij een geregeld leven dat bestaat uit werken, lekker sporten, gezond eten en goed slapen. Toch heb ik soms eventjes genoeg van mijn dagelijkse, vaste ritme en wil ik even flink losgaan. Gezellig een avondje stappen met vriendinnen, lekker dansen en een drankje drinken. Heerlijk toch!?

Tot een paar jaar geleden voelde ik me na zo’n avond superbrak en was ik helemaal kapot. Ik moest echt een paar dagen bijkomen om weer in mijn ritme te komen. Gelukkig heb ik daar nu haast geen last meer van. Hoe dat komt? Lees hier mijn tips om dat brakke gevoel te voorkomen na een dansavondje.

Tip 1: Zorg voor een flink workout

Als er een stapavondje met mijn vriendinnen op de planning staat, dan zorg ik er altijd voor dat ik die dag even flink heb getraind. Hiermee voorkom ik dat ik de volgende dag last heb van een brak en lusteloos gevoel. Tot 24 uur na een training breekt je lichaam nog afvalstoffen af. Een heftige workout is dus dé perfecte voorbereiding op een uitgaansavond.

Tip 2: Kies de volgende dag voor zoute snacks

Als de drankjes toch net even iets harder zijn aangekomen, dan kies is de volgende dag meestal voor zoute snacks. Deze houden het vocht vast. Iets dat je lichaam nu hard nodig heeft.

Tip 3: Drink water tussen je drankjes door

Meestal drink ik op een avond een of twee drankjes, welke ik weer afwissel met een glas water. Verder drink ik ook altijd nog een paar glazen water als ik thuiskom. Hierdoor voorkom ik dat er een vochttekort in mijn lichaam ontstaat.

Tip 4: Ga voor lichte drankjes

Vaak geldt; hoe donkerder het drankje, hoe heviger de kater. Ik ga dus altijd voor lichtgekleurde dranken, zoals wodka, gin en witte wijn. Niet alleen om een kater te voorkomen, maar ook gewoon omdat ik deze drankjes veel lekkerder vind. Verder houd ik het altijd bij één soort drankje. Dit is het beste, want zo heeft je lichaam veel minder moeite om de dranken te verwerken.

Tip 5: Lekker uitslapen

Tijdens een avondje stappen, ben ik bijna alleen maar aan het dansen en verbruikt mijn lichaam dus veel energie. Na zo’n avond gun ik mezelf meestal wat rust om weer bij te komen. Zo zet ik mijn wekker niet en slaap ik lekker uit. Als je dit doet, word je lekker uitgerust wakker en heb je de volgende dag (haast) geen last van een brak en katerig gevoel.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners