Jouw eerste e-sigaret

Geplaatst op: 31 maart 2017

Het is wel duidelijk dat het aantal gebruikers van de e-sigaret de afgelopen jaren flink toegenomen is. Als je op straat om je heen kijkt zie je steeds meer consumenten die een e-sigaret dampen in plaats van een tabak sigaret roken. In dit artikel gaan wij het een en ander toelichten dat nog onduidelijk is over de e-sigaret.

Wat is een e-sigaret

Een e-sigaret is een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje dat een nicotine oplossing (ook wel e-liquid genoemd) kan verdampen. De e-sigaret bestaat uit een batterij en een tankje, in de tank zit een gloeispiraal die ervoor zorgt dat de e-liquid wordt verdampt op het moment dat de batterij wordt geactiveerd.

Als de e-liquid verdampt is en geïnhaleerd wordt door de gebruiker van de e-sigaret wordt hij net zoals bij een tabak sigaret voorzien van zijn nicotine behoefte. E-liquid is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden nicotine, de ene roker heeft immers behoefte aan meer nicotine dan de andere roker.

Stoppen met roken

Iemand die wil stoppen met roken kan de e-sigaret prima gebruiken als hulp middel hiervoor. Er zijn zelfs een aantal vooraanstaande doctoren die beweren dat de e-sigaret het beste hulpmiddel is om te stoppen met roken.

De kracht van de e-sigaret op het gebiedt van stoppen met roken zit in het feit dat e-liquid verkrijgbaar is in verschillende nicotine sterktes. Hierdoor is het mogelijk om de nicotine behoefte structureel af te bouwen naar nul. De behoefte aan nicotine is dan weg, er is dan ook geen reden meer om een sigaret of e-sigaret te roken of te gebruiken.

E-sigaret 80% goedkoper

Het gebruik van een e-sigaret is ruim 80% goedkoper dan het roken van een tabak sigaret. In deze berekening is alle mee gerekend; onderhoud, e-liquid en aanschaf. Er is uitgegaan van maandelijkse onderhoudskosten van circa €5. E-liquid kost maar €5 voor 10 ml die vergelijkbaar is met 120 sigaretten. Je hebt al een kwalitatief goede e-sigaret vanaf €30.

E-sigaret kopen

Zoals je hebt kunnen lezen heeft de e-sigaret haar voordelen, maar waar kun je nou eigenlijk het beste een e-sigaret kopen. Dat is een vraag die je je zelf zeer zeker moet stellen. E-sigaretten zijn namelijk verkrijgbaar op vele plekken en in vele varianten.

Het is aan te raden om jouw e-sigaret te kopen bij een speciaalzaak, zij kunnen jouw het beste advies geven welke e-sigaret het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Ook

zal een speciaalzaak jouw geen slechte producten verkopen, zij moeten het namelijk hebben

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners