Je libido verhogen! Fabeltjes of niet?

Geplaatst op: 14 oktober 2015

We hebben er allemaal weleens van gehoord dat voeding je libido kan verhogen. Zit jouw relatie even in een dip? Misschien dat bepaalde voeding kan helpen. Ik ben op zoek gegaan naar bewijzen of voeding echt je libido kan verhogen.

Chocolade

Denk aan liefde en je denkt natuurlijk ook bij chocolade. Bij vrouwen maakt dit heilige goedje veel los. Als je chocolade neemt met een hoog cacaogehalte, dan mag je er zelfs van snoepen tijdens je dieet. Alleen hoe zit het nou met je libido na het eten van chocolade? Het is bekend dat je een stofje aanmaakt als je chocolade eet. Het stofje is vergelijkbaar met de hormonen die je aanmaakt bij verliefdheid. Chocolade wordt dan ook wel de liefdesdrug genoemd. Je wordt er in ieder geval erg vrolijk van als je er veel van eet. Er is alleen nog nooit wetenschappelijk onderzoek gedaan of chocolade ook effect heeft op je libido. Je zou chocolade dus tot nu toe in de twijfelzone kunnen houden.

Honing

Het is niet voor niets dat je huwelijksreis in het Engels “Honeymoon” genoemd wordt. Volgens lokale verklaringen zou honing je libido kunnen verhogen. Helaas hebben studies nog niet aangetoond dat je libido verhoogt door het eten van honing.

Oesters

Het is een eeuwenoude legende geworden dat oesters ervoor zouden zorgen dat je libido verhogend werkt. Helaas hoort dit verhaal wel bij het fabelrijk. Er is nooit wetenschappelijk bewijs gevonden dat oesters echt je libido verhogen. Wel kan het slurpende geluid voor een hoger libido zorgen, maar het opzich eten van de oesters dus niet. Voor mij is dit goed nieuws want ik lust helemaal geen oesters.

Tips die helpen voor een beter libido.

Er is dus eigenlijk nog nooit wetenschappelijk bewijs gevonden dat voeding voor een hoger libido kan zorgen. Toch zijn er wel een aantal tips die helpen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Verbeter je zelfvertrouwen door te gaan sporten en af te vallen.
  • Zorg voor voldoende gezonde voedingsstoffen en een gezond lichaam.
  • Stop met roken.
  • Zoek ontspanning en zorg ervoor dat je hersenen geen overuren maken.
  • Creëer een erotische sfeer.
  • Begin al vroeg met het voorspel door elkaar spannende berichtjes te sturen.
  • Regelmatig seks hebben zorgt ook voor een hoger libido.
© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners