Hoe vind je de juiste sportbeha? Lees hier onze tips!

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Als je veel sport dan is een goede sportbeha natuurlijk een absolute musthave. Het maakt hierbij niet uit of je nu een grote of kleine cupmaat hebt. Door een sportbeha te dragen voorkom je hangborsten en voel je je een stuk comfortabeler. Alleen hoe kies je nu de juiste sportbeha? Lees er alles over in dit artikel en maak je keuze.

Zelf loop ik vier tot vijf keer per week hard en kan ik dus echt niet zonder een goede sportbeha. Aangezien ik meerdere keren per week sport, heb ik een aantal bra’s in mijn kast liggen. Ik ben vooral fan van de Shock Absorber en van de beha’s van Nike. De beha’s van deze twee merken geven voldoende steun en je voelt je borsten helemaal niet tijdens het sporten. Iets dat wel zo fijn is.

Er zijn twee soorten sportbeha’s verkrijgbaar. Dit zijn de ingekapselde en de compressie beha. Afhankelijk van je cupmaat en de sport die je beoefend kun je hier een keuze uit maken.

De ingekapselde sportbeha

Ben je gezegend met een volle boezem? Dan past de ingekapselde sportbeha het beste bij je. Deze heeft twee aparte cups, een brede onderband, een beugel en extra padding. Dankzij deze vorm blijven je borsten tijdens het sporten netjes op zijn plaats zitten en voel je je comfortabel tijdens het sporten.

De compressie sportbeha

Als je een kleinere cupmaat hebt, dan is een compressie sportbeha ideaal voor je. Dit model bestaat uit één vlak en bestaat uit elastisch, licht, sterk materiaal. Deze beha geeft een beperkte steun.

Wanneer je op zoek bent naar een sportbra dan is het een aanrader om vooral te letten op het materiaal, de maat en de bandjes. Zo moet de beha gemaakt zijn van vochtregulerend materiaal. Verder bestaat een sportbra uit elastisch materiaal. Hierdoor hoort moet deze altijd een maat kleiner zijn dan je eigenlijk cupmaat. Ook de grootte van de bandjes is belangrijk. Deze moeten verstelbaar en niet te smal zijn.

Let niet alleen op de kleur of print

Er zijn sportbeha’s te koop in tal van vrolijke prints en kleuren. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar het is wel een aanrader om niet alleen op de kleur of print te letten. Een felroze- of blauwe beha staat misschien supergoed bij de rest van je sportoutfit, maar als deze geen goede ondersteuning biedt dan heb je er helemaal niets aan. Ga dus vooral voor het comfort.

Op zoek naar een goede sportbeha van kwaliteit? Check dan vooral even deze pagina.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners