Het is lente! Dit is waarom je libido door het dak gaat

Geplaatst op: 10 mei 2018

De afgelopen dagen is het weer prachtige weer en dat is te merken. Terrassen stromen vol, barbecues gaan weer massaal aan en stranden worden weer massaal bezocht. Het mooie weer en vooral de zon heeft een positief effect op ons. We voelen ons een stuk vrolijker en ook het libido stijgt, maar hoe kan dit?

Vaarwel winterslaap en welkom libidio

De lente en zomer brengen ons langere dagen. De zon gaat later onder en daarmee hebben we direct een van de grootste redenen te pakken. Ons lichaam maakt namelijk meer melatonine aan wanneer de zon vroeg onder gaat. Dit slaaphormoon zorgt er uiteindelijk voor dat we eerder in onze luie modus gaan. Nu de dagen langer worden zeggen we dat vaarwel en verwelkomen we onze sexlust.

Lichaamsbeweging

Of het nou komt door het mooie weer of dat we er goed uit willen zien in onze bikini, maar zodra het mooi weer word, gaan we meer sporten. Natuurlijk is sporten al goed voor je, maar wist je dat je tijdens het sporten ook endorfines aanmaakt? Dit hetzelfde stofje als je aanmaakt tijdens de sex. Des de meer je van dit stofje aanmaakt, des de opgewonder je word. Wij zeggen sport er met lust op los!

I feel so happy

In de lente voelen we ons over het algemeen toch even wat vrolijker. Dit komt vooral door het stofje serotonine. Zodra je heerlijk in de zon gaat zitten, gaat je huid tryptofaan vrijmaken. Deze tryptofaan gaat via je bloed naar je hersenen welke weer het stofje serotonine aanmaakt. Uiteindelijk zorgt dit er vooral voor dat we ons minder stressen en het negatieven sneller loslaten. Daarbij dragen we in de zomer natuurlijk ook graag een laagje minder. Het is dan ook niet zo raar dat we onze blik wel eens ergens anders naar laten afzakken dan alleen de ogen van iemand. Al deze positieve gevoelens dragen bij aan een verhoogde libido!Geef mij maar dat heerlijk gelukkige gevoel, zonnige dagen en zwoele zomeravonden. Til me libido naar hogere levels en laat me geniet van heerlijke sexy momenten. I love it!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners