Heerlijk even iets in je eentje doen

Geplaatst op: 21 september 2015

Hoe gezellig ik het ook vind met vriendinnen, ik ben ook erg graag op mezelf. Ik hou er echt van om op mezelf te zijn! Heerlijk alleen een bad nemen of een wandeling maken door het bos om even over alles in het leven na te denken. Gewoon over wat ik de afgelopen maanden heb gedaan, maar ook wat ik de aankomende tijd nog echt wil doen. En korte terugblik in mijn leven en een nieuw startpunt creeeren werkt voor mij erg rustgevend. Ik heb er de afgelopen jaren echt van leren genieten.

Zoals bij vele was dit voor mij in het begin ook erg raag en ongewoon. Ik heb echt leren genieten van dingen in mijn eentje te doen en ik denk dat veel lezers dat moeten leren.

Alleen is ook maar alleen?

Eerlijk dit dacht ik ook altijd, totdat ik zelf in een wat mindere periode terrecht kwam. Ik ben toen veel gaan wandelen en dit gaf mij heel veel rust in me hoofd. Ik kon alles even op een rijtje zetten en soms zetten ik dan na afloop een aantal dingen op papier welke ik de aankomende periode wou doen. Bijvoorbeeld afspreken met vrienden welke ik een tijd niet gezien had, meer tijd besteden aan het koken van gezonde gerechten of een serie afkijken waar ik zo van kon genieten. Geef jezelf de ruimte om eens heerlijk alleen te zijn!

Doe eens wat leuks in je eentje!

Oke je zult eraan moeten wennen, maar ik weet zeker dat als je het een kans geeft je er zeker van geniet. Bouw het langzaam op en begin eens met een lekker wandeling in het bos, ga eens een kopje koffie drinken bij het caffee of ga eens lekker winkelen in je eentje. Andere leuke ideen welke je in je eentje kan doen vind je hieronder

Alleen eten/drinken

Zelf doe ik dit erg graag, maar dat komt vooral omdat wij hier langs het water prachtige eetcafeetjes hebben. Ik bestel dan meestal een lekker muntthee en neem plaats op het terras of bij kouder weer een tafel aan het raam. Lekker naar buiten kijken en geniet van de natuur. Vaak met me laptop om heerlijk te brainstormen over allerlij leuke nieuwe blogposts.

Alleen winkelen

Moeders doen eigenlijk niet anders, maar wij jonge vrouwen doen het toch liever met vriendinnen. Winkelen is echt iets wat je makkelijk alleen kan! Neem de tijd en trakteer jezelf eens op dingen welke je al zolang wilt. Vooraal het idee dat je alleen maar winkels in hoeft welke jij leuk vind is erg prettig. De mening van een ander kan handig zijn, maar je eigen gevoel en mening volgen is ook erg goed 🙂

Alleen wandelen

Dit is persoonlijk mijn favoriet. En dan bedoel ik niet alleen maar hardlopen, want ik wandel ook vaak. Zeker als ik merk dat ik het onwijs druk heb. Even de afgelopen tijd doornemen en alles weer op een rijtje zetten. Heerlijk!

Alleen een dag(je) weg

Je ben er klaar voor! Je hebt zin om eens iets leuks te doen, maar als je vriendinnen werken? Pak je spullen en ga eens lekker een dag weg in je eentje! Lekker naar een wellness, dorpje, strand of een leuk plek in de natuur. Boekje mee, je muziek en/of je laptop en even heerlijk genieten van een volledige dag alleen zijn

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners