5 healthy snacks die je niet mag missen

Geplaatst op: 16 september 2015

Houd je van lekkere snacks of tussendoortjes, maar wil je niet dat deze je gezondheid beïnvloeden? Kies dan voor een voedzame, healthy snack. In dit artikel noem ik je 5 van mijn favoriete snacks. Deze geven je een voldaan gevoel en zorgen ervoor dat je lekkere trek op een gezonde manier wordt gestild. De snacks in dit artikel geven je niet alleen energie, maar ze helpen je ook nog eens om overtollig buikvet te verbranden.

Bananenpannenkoek

Een bananenpannenkoek is dé ultieme zoete gezonde snack. Dit lekkere tussendoortje is een combinatie van fruit en ei. Het is zeker de moeite waard om dit recept eens te proberen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een halve banaan, een beetje olie, 1 ei en wat kaneel. Mix alle ingrediënten, uitgezonderd olie, tot een glad geheel. Doe wat olie in de pan en bakken maar.

Appel met pindakaas

Ga voor een lekkere, simpele en voedzame snack en besmeer een plakje appel of banaan met pindakaas of een gezonde pasta. Je kunt dit ook doen met een stengel selderij.

Kwark met granaatappel

Nog zo’n makkelijk en snel recept. Giet wat kwark in een schaaltje en voeg een paar eetlepels granaatappel toe aan de kwark. Dit recept zorgt ervoor dat je immuunsysteem wordt versterkt en bevat tal van antioxidanten.

Courgette chips

Ben je van plan om een avondje te bankhangen en heb je zin in een zoute snack? Kies dan eens een keer niet voor een zak chips, maar maak zelf een gezondere variant. Wat heb je hiervoor nodig? 1 courgette, 2 eetlepels kokosolie, peper, zeezout en paprikapoeder. Verwarm de over voor op 200 graden en snij ondertussen de courgette in dunne plakjes. Smeer de gesneden plakjes in met wat kokosolie, peper, paprikapoeder en zeezout en bak ze vervolgens 25 minuten in de oven. Draai ze tussendoor wel een keer om.

Smoothie met biet, komkommer en blauwe bessen

Smoothies zijn altijd lekker en voedzaam. Deze variant heb je misschien nog niet geprobeerd; mix 1 gekookte biet, 100 gram blauwe bessen, een halve komkommer, wat kaneel en water door elkaar en geniet van je smoothie. Hoe meer water je toevoegt, hoe drinkbaarder de smoothie wordt.

Deze healthy snacks bevatten geen ongezonde suikers en andere stoffen. Je lichaam krijgt dus alleen gezonde stoffen binnen. Hierdoor voel je je gezond, energiek en blijf je slank.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners