Comfortabel hardlopen in de winter. Lees deze zes tips!

Geplaatst op: 28 november 2015

Vind je het heerlijk om te hardlopen, maar zie je er vaak tegenop om de kou in te gaan? Dan geven wij je hier 6 tips om ook in de winter comfortabel buiten te lopen.

1. Doe de warming up binnen

Doe de warming up in huis. Door wat oefeningen te doen, worden je spieren warmer. Hierdoor loop je wat soepeler tijdens je hardloopronde.

2. Kies voor laagjes

Draag laagjes en geen dikke kleding. Ga voor een drielagensysteem, zodat je jezelf goed isoleert tegen de kou. Hardloopkleding is gemaakt van thermische en ademende stoffen en biedt dan ook een goede warmteregulering. Op zoek naar een trendy hardloopoutfit voor de winter? Kijk dan vooral even op deze pagina.

3. Ga voor donkere kleding

Donker absorbeert zonnestralen, ook in de winter. Draag dan ook donkere kleding die is voorzien van reflecterende stroken. De zon geeft in winter weliswaar veel minder warmte, toch zijn er nog genoeg zonnestralen die je donkere kleding kan absorberen. Als je kleding zonnestralen opvangt, dan produceren de vezels van je kleding warmte en krijg je het dus minder snel koud.

4. Bedek je handen, hals, hoofd en voeten goed

Is het erg koud buiten, maar wil je toch graag een rondje hardlopen? Zorg er dan voor dat je je lichaamsuiteinden goed beschermt tegen de kou. Je handen, hals, hoofd en voeten kunnen al snel veel warmte verliezen. Je krijgt het dan koud en loopt niet echt lekker. Draag op een koude winterdag dan ook handschoenen, een sjaal, muts en sokken tijdens je training.

5. Neem water of een dorstlessende drank mee

Als het koud is buiten dan adem je koude lucht in. Je droogt dan sneller uit en krijgt dus sneller dorst. Neem dan ook water of een ander dorstlessend drankje mee tijdens je training. Zo zorg je ervoor dat er geen vochttekort in je lichaam ontstaat.

6. Vergeet de stretchoefeningen niet aan het einde

Vergeet ook niet om aan het einde van je training stretchoefeningen te doen. Deze kun je binnen doen. Door te stretchen en spierverstevigende oefeningen te doen, herstel je het warmte-evenwicht sneller en voorkom je dat je last krijgt van onderkoelingsverschijnselen.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners