Gezond leven? Spreek af met je vriendin(nen)!

Geplaatst op: 16 oktober 2015

Natuurlijk is het gezellig om even met je vriendin(nen) te gaan kletsen. Alleen wist je dat het ook nog eens heel gezond is? Een recent onderzoek heeft aangetoond dat je gezonder kan gaan leven door af te spreken met je vriendin(nen). Het heeft namelijk meer voordelen dan alleen lekker bijkletsen en samen leuke dingen doen!

Verlaag het risico op hart- en vaatziekten.

Onderzoek heeft aangetoond dat je bloeddruk een stuk lager ligt als je regelmatig met je vriendin(nen) afspreekt. Even bijkletsen zorgt ervoor dat je even lekker kan ontspannen. Hetzelfde onderzoek is ook uitgevoerd bij mensen zonder vrienden. Wat blijkt? Ze hadden een stuk meer last van hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn we natuurlijk echt een kuddedier. Een beetje gezelschap zorgt ervoor dat we een stuk minder stress ervaren en uiteraard heeft dit ook zo zijn voordelen.

Voorkom dementie met je beste vriendin(nen).

Ben je altijd bang dat je vroegtijdig dement gaat worden? Geen probleem spreek gewoon regelmatig af met vrienden. Uit een onderzoek in Zweden is gebleken dat vrienden voorkomen dat je vroeg dement wordt. Senioren van 75 jaar of ouder bleken geen dementie verschijnselen te hebben als ze regelmatig contact hadden met vrienden of familie. Zoek je oma dus ook een keertje op om lekker bij te kletsen. Een diepgaand gesprek is namelijk een prima training om je hersenen jong te houden. Je mag dus nog wel roddelen over die leuke jongen uit de buurt.

Ga samen sporten.

Vrienden kunnen de beste motivatie zijn om meer te gaan bewegen. Spreek bijvoorbeeld samen eens af om te gaan hardlopen. Het is natuurlijk een stuk leuker om samen te gaan lopen, dan alleen. Daag elkaar uit om samen actief te zijn en uiteraard zorgt dit voor een positieve draai aan je gezondheid. Overigens mag je ook best een dagje gaan shoppen in de stad. Met shoppen verbrand je natuurlijk een stuk meer calorieën dan een middag op de bank hangen met je vriendje.

Ga samen een middagje lachen.

Even samen lachen is de ideale manier om te ontspannen. Je kan zo stress van je af lachen en even niet aan de negatieve dingen denken. Maak dus gerust een flauw grapje samen met je beste vriendin(nen) of zorg voor een melige bui. Het is tenslotte goed voor je gezondheid!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners