Geen zin om te sporten? Zo doe je toch wat!

Geplaatst op: 28 september 2015

Soms heb je van die weken waarin je leven echt even een gekkenhuis is. Je krijgt soms wat slecht nieuws te horen en de rest van de week ben je druk met verjaardagen. Bij mij is september een echte verjaardagenmaand. Ik heb er in totaal 4 en als afsluiter ben ik zelf ook nog eens jarig aan het einde van de maand. Gezond eten schiet er tijdens de verjaardagen absoluut bij in. Als ik een verjaardag bij mijn schoonouders ga vieren, dan betekent dit altijd lekker eten halen. Natuurlijk probeer ik gezond te leven, maar je mag soms ook weleens genieten toch? Helaas geniet ik tijdens september soms iets teveel en laat ik me regelmatig gaan aan een taartje of lekkere snack. Het resultaat is dat mijn eerste vakantiekilo’s die eraf waren, er alweer aanzitten. Als klap op de vuurpijl heb ik al een week lang geen zin/tijd om te sporten.

Wandeling door het bos.

Tijdens een drukke periode als de september maand probeer ik toch even mijn gedachten te verzetten. Door mijn hoofd weer even helemaal leeg te maken krijg ik vaak weer nieuwe energie. Ik hoop stiekem ook dat ik weer energie krijg om mijn gezonde levensstijl weer op te pakken. Natuurlijk komt dit weer helemaal goed als september voorbij is en gelukkig schiet september op. Afgelopen zondag heb ik dan ook een prachtige boswandeling gemaakt. Ik heb heerlijk de hondjes meegenomen en genoten van prima herfstweer. Stiekem heb ik soms zelfs het idee dat het voorjaar is!

Een wandeling door het bos is goed voor je lichaam en geest.

Als ik door het bos wandel, dan geniet ik vaak van de omgeving en vooral van het plezier van mijn honden. Ze vinden het heerlijk om lekker te ravotten en door het bos te rennen. Uiteindelijk is dit de manier om mijn geest even helemaal op nul te zetten. Door 1,5 te wandelen heb ik stiekem ook nog eens flink wat calorieën verbrand. Zo ben ik dit weekend toch niet helemaal slecht voor mijn lichaam geweest. Volgens mijn activity tracker heb ik toch nog 368 calorieën verbrand. Dit geeft weer moed om toch in oktober weer naar de sportschool te gaan!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners