Ga aan de slag met een activity tracker

Geplaatst op: 22 september 2015

Ongeveer een jaar geleden lag ik languit op de bank. Net als heel veel andere Nederlanders bewoog ik veel te weinig. Ik voelde mezelf ook niet echt geroepen om te gaan sporten en diëten. Een van de manieren naast de sportschool om mezelf gemotiveerd te krijgen is door aan de slag te gaan met de activity tracker. De laatste jaren zijn er verschillende activity trackers op de markt gekomen. Uiteraard zit hierop een stappenteller om bij te houden hoeveel je nou eigenlijk op een dag beweegt. Maar de activity tracker doet veel meer dan alleen het bijhouden van je stappen.

Bijhouden van het aantal calorieën dat je verbrand.

Je merkt al snel dat bewegen een stuk leuker wordt als je ervoor beloond wordt. Zo houdt de activity tracker iedere beweging bij en wordt het aantal calorieën bij elkaar opgeteld. Heb je een nieuwe prestatie neergezet? Dan kan je jouw high score delen met je vrienden en familieleden. Wie weet kan je ze motiveren om ook een activity tracker aan te schaffen en meer te gaan bewegen.

Registreer je slaappatroon.

Voldoende slaap is belangrijk om te herstellen na het sporten. Als je de activity tracker tijdens het slapen draagt, dan wordt je slaappatroon geanalyseerd. Je ziet precies hoeveel slaap je gehad hebt en of je slaap echt wel zo rustgevend is. Je ziet ook meteen dat je slaappatroon beïnvloed wordt door veranderingen in je dagelijks leven.

Trainingsanalyse.

Sommige activity trackers zijn voorzien van een speciale app met trainingsanalyse. Je kan achteraf zien wat je prestaties zijn en of je nog ergens kan verbeteren. De app geeft zelfs advies wat je eventueel nog kan aanpassen aan je training. Je kan zo je eigen trainingsschema opbouwen met advies op basis van je eigen beweging.

GPS tracker.

Mijn activity tracker is ook voorzien van een GPS tracker. Je kan zo achteraf zien welke route je gelopen hebt. Deze route kan je eventueel delen met je vrienden. Je kan ze zo motiveren om hetzelfde te doen en ook de uitdaging met de activity tracker aan te gaan. Ik kan inmiddels niet meer zonder de activity tracker en ik ben dol op alle extra functies die erbij komen. Ik ben ervan overtuigd dat de tracker je extra gaat motiveren om te sporten.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners