6 fitness motivatie tips. Met deze tips blijf je het wél volhouden in de sportschool!

Geplaatst op: 7 november 2015

Ben je een paar weken geleden begonnen met fitnessen? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat het best lastig is om gemotiveerd te blijven. De eerste weken was het leuk om lekker even los te gaan op de loopband of om met gewichten te trainen, maar nu begint er een sleur in te komen. Vooral als het regent of koud is buiten blijf je liever binnen zitten, op de bank met een filmpje. Alleen is dit natuurlijk killing voor je figuur. Hoe kun je dit voorkomen en hoe blijf je wél de motivatie houden? Volg de onderstaande stappen en vind je fitnessmotivatie weer terug.

Kies een trainingsmethode die je leuk vindt

Een half uurtje op de loopband of crosstrainer is echt verschrikkelijk als je je liever uitleeft tijdens een spinningles of een uurtje zumba. Kies dus altijd een trainingsmethode die bij jou past. Je gaat het sporten dan echt leuk vinden en het wordt dan automatisch een onderdeel van je leven.

Sport op tijden die bij jou passen

Sport op momenten waarop jij de meeste energie hebt. Als je een ochtendmens bent, is het logisch om ’s ochtends te gaan trainen. Houd je ook aan een trainingsschema. Je lichaam past zich hier dan op aan.

Wees realistisch

Zet realistische doelen, zoals bijvoorbeeld vijf kilo verliezen voordat je op vakantie gaat. Je motiveert jezelf dan meer om naar de sportschool te gaan.

Geef jezelf een beloning

Beloon jezelf en blijf gemotiveerd. Heb je de helft van je doel bereikt? Beloon jezelf dan met een nieuwe, trendy sportoutfit, een etentje of dat ene paar oorbellen dat je zo graag wilde hebben.

Zorg voor variatie

Zorg voor variatie en oefen verschillende trainingen uit. Dit is niet alleen goed voor je motivatie, maar ook voor je lichaam. Als je je trainingen regelmatig varieert, train je weer andere spiergroepen en zie je sneller resultaat. Stel een wekelijks trainingsplan op dat uit verschillende trainingen bestaat, zoals hardlopen, gewichtstrainingen, fietsen, yoga en aerobics.

Sla eens een dagje over

Het is natuurlijk geweldig dat je steeds meer resultaat ziet van je trainingen. Je lichaam wordt strakker en je gaat er beter uitzien. Zorg er echter wel voor dat je geen sportobsessie ontwikkelt. Dit is net zo slecht als helemaal niet bewegen. Als je te veel sport, leidt dit tot spierafbraak en overtraining. Als je jezelf af en toe wat rust geeft, wordt het gemakkelijker om het sporten langer vol te houden. Plan dan ook een of twee sportvrije dagen per week in.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners