Droge lippen? Wat je wel en niet moet doen!

Geplaatst op: 26 januari 2017

We zijn alweer een aantal weken in temperaturen aanbeland waar ik eerlijk gezegd niet om sta te springen. Zodra ik mijn zomerjas moet inwisselen voor wat dikkers dan denk ik alweer aan de zon. Natuurlijk heeft de winter ook zijn prachtige plaatjes, maar ik ben echt meer van de zomer. Een echt nadeel van de winter is bijvoorbeeld droge of schrale lippen! Wil je weten wat ik eraan doe? Lees gauw verder

Zodra het kouder word, is vaak ook de lucht een stuk droger. Niet voldoende vocht in de lucht leidt vervolgens tot droge lippen en de lippenbalsem is dan niet meer aan te slepen. Alles om maar die heerlijke zachte lippen te behouden, maar is dit wel het redmiddel?

Wat moet je doen tegen droge of schrale lippen

  1. Water drinken: Water drinken lijkt overal wel het wondermiddel voor, maar voor droge lippen werkt het echt. Los dat water drinken ontzettend goed voor je is, zorgt het er ook voor dat ons vocht gehalte hoger blijft waardoor je minder last krijgt van droge lippen.
  2. Voor het slapen gaan: De beste tijd om je lippen in te vetten is voor het slapen gaan. Smeer een extra dikke laag zodat het in de nacht sneller zal herstellen
  3. Scrubben: ja je lippen kan je ook scrubben en bij droge lippen kan het wel eens erg goed zijn! Pak bijvoorbeeld een badstof handdoek en wrijf lichtjes over je lippen zodat alle dode huidcellen loslaten. Doe hierna wel een goede laag vaseline op zodat het snel kan herstellen.
  4. Boter of zonnebloemolie: Heb je geen vet in huis zoals vaseline of lippenbalsem? Gebruik dan gewoon een beetje olie of boter dit helpt echt.
  5. Verwarming: Staat jou verwarming vaak aan dan is de kans groot dat de luchtvochtigheid wat laag is. Zet een bakje met water op je verwarming zodat er voldoende vocht mee verdampt.

Wat je echt niet moet doen bij droge of schrale lippen

  1. Niet likken: Hoe verleidelijk het ook is om aan je lippen te likken doe het niet! Van nature wil je jouw lippen vochtig houden, maar door speeksel maak je het alleen maar erger.
  2. Weg met cafeïne of alcohol: Cafeïne en alcohol zorgen ervoor dat je juist minder vocht opneemt in je lichaam. Heb je dus echt last van je lippen laat je kop koffie of glas wijn dan alsjeblieft staan.
  3. Lippenstift: Even geen lippenstift als het kan! Natuurlijk heb je een belangrijke afspraak dan is het niet anders, maar zodra het kan haal het eraf en vet ze in.

Labello slecht?

Vaak wordt gezegd dat Labello niet goed voor je lippen zou zijn? Dit is echt een fabeltje en je kan dus gerust voor Labello kiezen. Let er alleen op dat als je een smaak kiest veel vrouwen gaan likken aan hun lippen. En dit is dan ook meteen de boosdoener.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners