Dit zijn dé 7 redenen om elke week seks te hebben

Geplaatst op: 18 september 2015

Natuurlijk weet je dat seks lekker is. Maar wist je ook dat het enorm goed is voor je lijf? Je hoeft niet altijd naar de sportschool te gaan om met je lijf bezig te zijn. Een romantisch avondje in bed met je lover is namelijk net zo goed. Lees hier de 7 redenen om meer seks te hebben.

  1. Je bent minder snel ziek

Loop jij elke winter weer te snotteren? Verleid je partner dan wat vaker. Het is namelijk bewezen dat mensen die elke week seks hebben, minder vaak ziek worden. Dit komt, omdat een goede vrijpartij het immuunsysteem van je lichaam verbetert. Als je vaker sekst heb je dus een betere weerstand en word je minder snel door een vervelend virus getroffen.

  1. Je blijft op gewicht

Geen zin om jezelf in het zweet te werken in de sportschool? Duik dan het bed in met je vriend. Dit is dé ultieme training. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel goed voor je conditie en je flexibiliteit. Bovendien krijg je er ook nog eens sterkere spieren van.

  1. Je hebt minder pijn

Heb je last van menstruatiekrampen, rugpijn of hoofdpijn? Dan doet een goede vrijpartij wonderen. Seks heeft namelijk een pijnstillende werking. Dit komt, omdat je pijngrens wordt verhoogd tijdens het vrijen.

  1. Het geeft je een jonge en sprankelende uitstraling

Als je regelmatig seks hebt, voel je je aantrekkelijker. Dit geeft je weer een jonge en sprankelende uitstraling. Door seks ga je er dus jonger uitzien! Hier kan geen enkele anti-verouderingscrème tegenop.

  1. Het werkt stressverlagend

Seks werkt ontspannend. Als je seks hebt, komen er bepaalde hormonen vrij. Deze hormonen zorgen ervoor dat je helemaal tot ontspanning komt. Na een lekkere vrijpartij voel je je dus veel minder gestresst.

  1. Je kunt er beter door slapen

Kan je moeilijk in slaap vallen? Maak je lover dan enthousiast voor een vrijpartij. De hormonen die tijdens de seks vrijkomen, hebben weer een rustgevende invloed op je welzijn en hierdoor val je sneller in slaap.

  1. Een betere intimiteit

Tijdens seks maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan, oftewel het knuffelhormoon. Dit hormoon zorgt er weer voor dat je je veel meer verbonden voelt met je lief. Het brengt jullie dus dichter bij elkaar.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners