Zo lang moet je vakantie duren voor je echt uitgerust bent?

Geplaatst op: 17 mei 2018

Misschien heb jij je vakantie al geboekt of kom je net terug van een weekje heerlijk meivakantie? Even helemaal tot rust komen terwijl je geniet van het prachtige weer en de eerste zonnestralen, maar ben je nou echt wel volledig uitgerust na dit weekje vakantie?

Eigenlijk is het antwoord vrij simpel en het antwoord is dan ook nee. Een week vakantie zorgt er wel voor dat je ontspant en een beetje tot rust komt, maar echt uitrusten zit er niet in. Dit komt omdat je minimaal acht dagen nodig hebt om stressvolle situaties als werk naast je niet kan leggen. Na deze acht dagen kom je dus pas eigenlijk echt tot rust. Aldus Fanya Verhenne van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie

Zo uitgerust mogelijk terugkomen van vakantie

Een lange vakantie werkt beter voor je herstel als een paar korte. Het is zelfs zo dat wanneer je een lange vakantie overslaat dit kan bijdragen aan een mindere gezondheid. Kies daarom liever voor één lange vakantie als meerdere kleinere. Natuurlijk zijn er nog meer tips welke bijdragen om zo optimaal mogelijk uit te rusten op je vakantie

Mobiele telefoon weg!

Hoe logische het ook klinkt, zo weinig mensen doen dit. Door je mobiel nog dagelijks te gebruiken op je vakantie laat je bepaalde stress nooit helemaal los. Natuurlijk werk daar één van, maar ook de social media is een belangrijke. Op vakantie draait het niet op je prestatie’s, maar alleen maar om uitrusten en genieten van al het moois wat op je afkomt.

Niet te snel beginnen met je werk

Het liefst gaan we nadat we vrijdags onze laatste werkdag hebben gehad, direct weg voor onze vakantie. En om de volledige vakantieperiode dan toch maar te goed te benutten gaan we het liefst maandags ook al beginnen nadat wie die zondag laat in de avond terug kwamen. En juist dit geeft brengt allemaal veel stress met zich mee. Geef jezelf een paar dagen de tijd na je vakantie om te wennen aan het idee.

Goede voorbereiding en weinig stress

Naast dat het heel erg leuk is om al een tijdje voor de vakantie ermee bezig te zijn, is het ook nog eens goed voor de rust. Zorg ervoor je langzaam alvast zoveel mogelijk punten doet voordat je weg moet. De stress welke je op het laatste moment namelijk opbouwt voor je vakantie draag je echt nog een paar dagen mee. Zonder dat je het weet maak jij je de eerste dagen van je vakantie dus druk om punten welke er helemaal niet meer toe doen.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners