Zo eet je iedere dag vers brood!
Geplaatst op: 3 februari 2017
Er gaat niets boven een heerlijk vers brood. Zeker als het brood net van de bakker vandaan komt is het op zijn best. Een heerlijk knapperige korst en een zachte binnenkant dat is wat wij het liefst iedere dag voorgeschoteld zouden krijgen. Maar iedere dag naar de bakker zit er voor de meeste niet in en is vaak ook niet nodig. Daarom delen we hierbij de handigste tips zodat jij iedere dag heerlijk (vers) brood kan eten 😀
- Brood in een papieren zak: Ja geloof het of niet, want de meeste bakkers doen brood in een plastic zak. Toch blijkt dat in een papieren zak de korst veel langer knapperig blijft en het brood dus lekkerder blijft.
- Direct invriezen na aankoop: Direct vanuit de bakker zo de vriezer in! Dat is het geheim als je iedere dag vers brood wilt eten. Doordat je het brood direct invriest zal het geen kwaliteitsverliezen kennen en eet jij iedere dag heerlijk vers brood
- Vermijdt de koelkast: Brood in de koelkast is echt een boosdoener. In brood zit zetmeel dat het water vasthoudt. Als je het brood in de koelkast legt dan laat het zetmeel het water los waardoor je brood sneller uitdroogt.
- Brood ontdooien: Ga je brood ontdooien, leg dan de sneetjes brood gewoon op het aanrecht. Op kamertemperatuur blijft het meeste vocht in het brood wat ervoor zorgt dat hij lekker mals van binnen blijft.