Was je schoner met de eco-stand op je wasmachine?

Geplaatst op: 4 februari 2017

Tegenwoordig staat alles in het teken van duurzaamheid en ook als je gaat wassen dan is er bij de meeste nieuwe wasmachine’s wel een speciale eco-stand te vinden. Maar wat houdt de eco-stand precies in? Was de eco-stand nou ook daadwerkelijker zuiniger/schoner?

Met de eco-stand was je op lagere temperatuur je was waardoor je minder energie verbruikt. Ook verbruik je ongeveer 30% minder water wat allemaal helpt aan een duurzamere wereld. De eco-stand lijkt dus een mooie toevoeging op onze wasmachine en daarom helpen wij je graag op weg met dit nieuwe snufje.

Eco-stand langer wassen

Als je de wasmachine op eco-stand zet dan moet je wel rekening houden met langere wastijden. In de meeste extreme gevallen kan het zelfs 2 keer zo lang duren als bijvoorbeeld de normale kantoenen was.

Ideaal voor vuilere was

Milieu centraal kwam tot de conclusie dat de eco-stand ook het beste werkt tegen extreem vieze was. Is je was echt vies dan komt de lange wastijd van de eco-stand goed van pas hierbij!

Minimaal een keer per maand op 60 graden

Zoals hierboven al vermeld was je met de eco-stand op een lagere temperatuur. Doordat dit op een lagere temperatuur is, heb je alleen wel meer kans op vetluis. Dit is een vettige substantie waar bacteriën in kunnen gaan zitten welke vervolgens een onaangename geur in je wasmachine kunnen achterlaten. Was daarom je wasmachine minimaal een keer per week op 60 graden (zoals je beddengoed of vaatdoekjes) hierdoor dood je alle bacteriën in je wasmachine.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners