Waarom zou je gezond gaan eten?

Geplaatst op: 19 oktober 2015

Natuurlijk iedereen weet dat gezond eten beter is voor je lichaam. Alleen het is allemaal zo lekker en het leven is zo kort. Dit soort zinnetjes heb ik ook zo vaak gebruikt als smoesje. Natuurlijk wil je het leven wel veranderen, maar waarom zou je er vandaag aan beginnen? Je kan er ook volgend jaar wel mee beginnen. Ik heb een aantal redenen neergezet waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met gezond eten.

Voorkom problemen met je stoelgang.

Een groot deel van alle Nederlanders heeft problemen met de stoelgang. Denk aan een verstopping of een opgeblazen gevoel. Soms denken we dat we een probleem hebben met bepaalde voeding. Of dat we misschien zelfs wel chronisch ziek zijn. Met deze problemen gaan we uit schaamte bijna nooit naar de dokter. Toch is er een hele eenvoudige oplossing en dit is gezond gaan eten. Je zal merken dat je stoelgang verbeterd en je elke dag naar de wc kan gaan. Je zal ook merken dat je sneller gewicht verliest als je stoelgang op pijl is. Je hebt zo eigenlijk twee klappen in één en dit is ergens al reden genoeg om gezond te gaan eten.

Je krijgt weer energie om de dag door te komen.

Vooral tijdens de wintermaanden kunnen we maar moeilijk de energie vinden om de dag door te komen. Vaak geven we de tijd dat we naar bed gaan de schuld. Doordat je te weinig energie hebt krijg je honger en ga je snacken. Alleen door gezond te gaan eten krijg je ineens een enorme energie boost. Je hoeft er niet eens extra voor te slapen en dit is natuurlijk mooi meegenomen.

Je zit letterlijk beter in je vel.

Door gezond te eten zie je er ineens een stuk mooier uit. Je huid krijgt van zichzelf een gezond tintje en je haar wordt dikker. Je nagels worden stevige en eindelijk kan je uit jezelf die mooie lange nagels laten groeien. Doordat je er beter uit ziet verbeterd je zelfbeeld en voel je jezelf letterlijk beter in je vel. Gezond leven en eten merk je echt aan jezelf. Bedenk geen excuses meer en begin vandaag nog met sporten en gezond eten!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners