Waarom je tomaten nooit in de koelkast moet bewaren

Geplaatst op: 6 februari 2017

Eerlijk is eerlijk ik dacht ook altijd dat ik mijn tomaten in de koelkast moest bewaren. Gelukkig denkt ongeveer 70% van de bevolking dit en doen we eigenlijk allemaal fout! Dit geldt niet alleen voor gewone tomaten, maar voor alle tomaten.

Vanuit de boodschappentas zo de koelkast in en eigenlijk doen we dat dus al jaren fout. Door de lage temperatuur in de koelkast veroorzaak het sneller voedingsbederf en dit zorgt er voor voor dat de tomaten flauwer gaan smaken. Daarnaast verliest het ook haar voedingsstoffen naarmate het langer in de koelkast ligt. Het beste kan je tomaten op een koelere donkere plek bewaren net zoals je aubergine, aardappelen, komkommers en courgettes.

Smaak verloren dan ook echt verloren

Heb je de tomaten al in de koelkast gelegd en probeer je ze nog een tweede leven te geven dan is dit toch echt tevergeefs. Hebben ze eenmaal op te kouden plekken gelegen dan verliezen ze hun smaak en dit komt niet meer terug. Ja inderdaad dit is ook de reden dat supermarkt tomaten vaak minder lekker zijn! Doordat deze vaak in koelingen worden getransporteerd/opgeslagen verliezen ze hun smaak.

Tomaten ontzettend gezond

Het belang van tomaten hoeven we niet uit te leggen, want ze zijn echt ontzettend gezond! Tomaten zitten namelijk vol met vitamines en mineralen en bezitten daarnaast ontzettend weinig calorieën.  Maak dus gerust een heerlijke pasta met verse tomaten of een salade met verse tomaten erdoor.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners