Superfoods, zijn ze daadwerkelijk wel zo gezond?

Geplaatst op: 21 oktober 2015

Ik ben er zelf nog nooit aan begonnen, maar regelmatig hoor ik uit mijn vriendenkring dat ze Superfoods eten. Denk aan Gojibessen of Tarwegras. Het is zelfs zo’n enorme hype dat ik laatst een zakje Gojibessen bij de Lidl zag liggen. Toch schrik je wat je wel niet kwijt bent voor een paar bessen. Het is een dure hobby en maakt het nou echt het verschil vergeleken met de groente die we dagelijks eten? Eindelijk is er einde aan deze discussie gekomen met een onderzoek. Superfoods maken net zoveel verschil als gezonde voeding!

Superfoods kosten veel geld.

De unieke kenmerken van Quinoa of de power van Goji. Je betaald er soms het dubbele voor vergeleken met normale voedingsmiddelen. Ondanks dat het extreem gezond zou zijn betaal je er dus veel geld voor. Ik zelf heb het er niet voor over tenzij het echt zo goed zou werken. Uiteindelijk blijkt dat het wel werkt, maar dat je de kracht ook kan vinden in andere producten. Producten die je gewoon in de supermarkt kan kopen en de helft kosten vergeleken met Gojibessen.

Superfoods maken ze verschil?

Vergelijk Gojibessen met een lekkere hamburger van de Burger King en ja ze maken zeker weten verschil. Alleen kan je Gojibessen hier wel mee vergelijken? Als je Gojibessen gaat vergelijken met andere gezonde voedingsmiddelen dan zien we ineens een minimaal verschil. Het grootste verschil zie je vooral in je portemonnee. Zo’n Gojibes is echt niet specialer dan andere gezonde groenten, fruit, zaden en noten.

Goedkope alternatieven voor Superfoods.

Gojibessen zijn het natuurlijk helemaal, maar wist je dat je ze prima kan vervangen voor Boerenkool? Als je 20 gram Gojibessen neemt dan heb je ongeveer evenveel vitamines als een sinaasappel. Daarnaast zouden de bessen veel meer vitamine C bevatten. Neem ongeveer 100 gram Boerenkool en je krijgt al direct 100% van je dagelijkse behoefte binnen aan vitamine C. Deze Powerfood is heerlijk in de winter en in de zomermaanden maak je er een lekkere shake van. Je betaald er ook nog eens een stuk minder voor in de supermarkt. Tarwegras kan je weer prima vervangen voor Broccoli. Quinnoa is misschien de enige in het lijstje die je minder snel kan vervangen. Alhoewel Zilvervliesrijst ook een prima vervanger is. Eet gewoon gevarieerd en combineer je voeding met groente en fruit en je hebt geen Superfoods meer nodig!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners